26.04.2023.

13:31

Foto: AP Photo/Seth Wenig

Vesti

ŠTA DA SE OVO DESILO U SRBIJI? Pred početak kampanje u SAD otpušten jedan od najpoznatijih novinara!

Najbolje ocenjeni voditelj Foks njuza, Taker Karlson vodio je informativni program na Foks njuzu u udarnom terminu, koji je bio najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine.

Ono što je posebno zanimljivo je da je do otkaza je došlo uoči predsedničke kampanje u SAD-u, dok je poznato da Taker naginje ka republikacima.

Ipak, razlog razlaza sa Karlsonom nije zvanično objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji.

Karlson se u petak odjavio na kraju emisije poželevši gledaocima „najbolji vikend“ i najavljujući da će se vratiti u ponedeljak.

Informer

 

Foks je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u Karlsonovoj emisiji zbog kontroverzi.

Akcije Foksa su nakon vesti o razlazu pale za 2,9 odsto, što znači da je pomenutoj medijskoj kući vrednost opala za 500 miliona dolara nakon što je objavila da se rastaje od glavnog voditelja Takera Karlsona.

Informer

 

Nakon otkaza jednog od najpoznatijih novinara uoči izbora, postavlja se pitanje šta bi se desilo kada bi se ovakva situacija dogodila kod nas, u Srbiji?

Dok medijski svet spekuliše o razlozima zbog kojih je Taker najuren, u Srbiji bi se zbog iste stvari najverovatnije diglo i kuso i repato ne gledajući zbog čega je donešena određena odluka, već bi istog trenutka od određenih struktura bili upućeni pozivi na izlazak na ulicu.

I dok bi poziv prihvatio „i Kurta, i Murta“, pristojan deo Srbije bi ispaštao, kao i uvek do sada što se dešavalo, a slika koja bi otišla u svet bila bi bruka koja bi nas pratila doveka, kao što se deilo mnogo puta do sada.

Ko je Taker Karlson?

Karlson je, inače, na Foksu od 2016. godine bio domaćin jedne od najpopularnijih emisija „Taker Karlson tunajt“. Tokom godina je ugostio brojne poznate ličnosti, a postao je popularan i po kritici predsednika Džozefa Bajdena. U jednoj od poslednjih emisija je pozivao na istragu njegovog sina Hantera Bajdena. Demokrate je zbog žudnje za vlašću uporedio sa svinjama koje traže gljive pod zemljom.

Nedavno je prvi intervjuisao bivšeg šefa Bele kuće posle istorijskog hapšenja Donalda Trampa u Njujorku. Takođe, bio je poznat i po radikalnoj retorici, kao i „teorijama zavere“, među kojima i o vakcinama protiv kovida 19.

Bivši predsednik Donald Tramp mu je dao prvi intervju nakon suđenja zbog tajne isplate novca porno glumici Stormi Danijels tokom predsedničke izborne kampanje 2016. godine.