27.04.2023.

13:51

Foto: mod.gov.rs

Vesti

MINISTAR ODBRANE O PLANOVIMA VOJSKE SRBIJE! Vučević: Svi koji ispunjavaju uslove, biće primljeni u specijalne jedinice

Vučević je gostujući na TV Hepi pored ovoga, govorio i o prikazu “Granit 2023”, kao i daljim planovima Vojske Srbije.

Veoma su pozitivne reakcije. Narod voli da vidi svoju vojsku, da je bolje opremljena. To je bio porodični dan, deca su ulazila u tenkove i helikoptere, slikali se sa vojnicima. Za mesec dana nas čeka vojna vežba, vrlo dinamičan kraj maja i juna, gde ćemo demonstrirati da ovo nisu makete i igračke. Posebno su se zadržali kod dronova, izložili smo najveći dron CH-95 iz Kine. Van sistema vojske je niko nije video – rekao je Vučević.

Ministar je istakao da je predsednik Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant, dao zadatak da svi koji budu ispunjavali uslove budu primljeni u specijalne jedinice.

Bitno je da čuvamo mir, to je preduslov za jačanje Vojske Srbije. Na 534 mesta za specijalne jedinice javilo se 1.700 ljudi. Četiri posto su žene, a veliki deo prijavljenih nije služio vojsku. Znači da smo uspeli da animiramo mlade ljude i da ih motivišemo da se priključe specijalnim jedinicama. Predsednik Republike je dao zadatak meni i generalu Mojsiloviću da se donesu odluke i akti da svi koji budu ispunjavali uslove budu primljeni. Ko god bude prošao testove, fizičke provere. Nadam se da ćemo za sve otvoriti Vojsku Srbije - podvukao je Vučević.