27.04.2023.

19:41

Foto: printscreen

Vesti

TZV. KOSOVO JE MAŠINA LAŽI, A TRI GERVALINE IZJAVE UĆI ĆE U ISTORIJU LICEMERJA I BEŠČAŠĆA! Dačić uništio predstavnicu lažne države nakon sednice SB UN! (VIDEO)

Da je Kosovo albansko, onda bi Albanci imali svoju reč za njega, a ne bi koristili srpsku, izjavio je ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Tih nekoliko izjava Donike Gervale ovde u Savetu bezbednosti ući će u istoriju licemerja i beščašća. Da je Kosovo najdemokratskija zemlja, da je faktor mira i da Kosovo kad nešto obeća, onda je to garantovano. Kao da slušate neku tragikomediju, to je zaista smešno. Ja sam podsetio sve članice na potpisano u Briselskom sporazumu, a opet pričamo o tome nakon deset godina. Sada tzv. Kosovo nekome nešto diktira. Priče o navodnom genocidu, kakav je to genocid kad se i dan danas spaljuju crkve, maltretira naš narod, sprovedeni su izbori sa učešćem 13 Srba. Srbija nikada neće priznati Kosovo, neće defakto prihvatiti članstvo tzv. Kosova u UN. Gotovo je sigurno da Kurti neće realizovati ZSO što dovodi u pitanje implementiranje svega što je u Ohridskom sporazumu. Pre 10 godina ja sam bio na sednici Saveta bezbednosti, bio je i Tači, a pogledajte gde je sada Tači. Oni su mašina laži u koju nije potrebno stavljati pare da bi izbacivali laži. Na sva pitanja na koja treba da odgovore, oni pričaju o genocidu, Vučić, Dačić, Milošević... Ja sam mali Sloba i tako dalje. Gervaline ruke su krvave. Zato je Tači u zatvoru - rekao je Dačić. 

Ministar spoljnih poslova komentarisao je i izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je rekao da se po pitanju tzv. Kosova Srbija ništa ne pita, već odlučuje Hrvatska.

- Ako se Srbija ništa ne pita, pa čemu onda toliki pritisci?! Neće baš biti da se ništa ne pitamo. Bolje bi im bilo da vode svoju politiku i da se ne mešaju u naša unutrašnja pitanja - rekao je Dačić.