05.05.2023.

07:30

Foto: Beta, Tanjug

Vesti

LICEMERI ZLOUPOTREBLJAVAJU TRAGEDIJU! Opozicija je sada zaista DOTAKLA SAMO DNO! Jure jeftine poene preko mrtve dece!

Jadno da jadnije ne može! Opozicioni političari pokušavaju da dobiju jeftine političke poene zloupotrebljavajući nezapamćen masakr u OŠ 'Vladislav Ribnikar' u kojem je Kosta K. (13) pištoljem ubio osmoro đaka i čuvara!

Opozicionari su pokrenuli udruženu prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i aktuelne vlasti, optužujući ih da su zbog navodnog širenja nasilja i mržnje odgovorni za pokolj na Vračaru!?! Među predvodnicima ove hejterske kampanje nalaze se funkcioner Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić, lider Dveri Boško Obradović i poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević.

Oni, kao po komandi, uglas tvrde da su Vučić i njegovi saradnici krivi za to što je Kosta K. ubio osmoro vršnjaka i čuvara i ranio još šestoro đaka, a sami su nebrojeno puta pozivali na linč i prebijanje predsednika države, nasilno upadali u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), pravili haos i pretili političkim neistomišljenicima u Skupštini!

Besmislene prozivke

Tako je poslanik NS Miroslav Aleksić na društvenim mrežama ustvrdio da je za ovu tragediju odgovorna aktuelna vlast i televizije sa nacionalnim frekvencijama.

- Ova nezapamćena tragedija je direktna posledica stanja u društvu, promocije nasilja, kriminala i rijaliti programa na nacionalnim frekvencijama. Zakon o obrazovanju je doveo do potpune nemoći profesora pred đacima. Dečaku je oružje bilo dostupno i očito je znao da ga koristi - napisao je Aleksić na Tviteru.

Aleksić je, međutim, potpuno ignorišući činjenicu da je sa svojim stranačkim šefom Vukom Jeremićem išao u Predsedništvo Srbije ne bi li se obračunali sa Vučićem i da je Vuk Jeremić pod istragom u SAD zbog sumnjivih poslova sa Hanterom Bajdenom, sinom američkog predsednika Džozefa Bajdena!

Optužuju, a sami su nasilnici

* Poslanici takozvane patriotske opozicije nasrnuli na predsednika Vučića tokom sednice o KiM.

* Poslanik DS Srđan Milivojević napisao na Tviteru: 'Andrej i Danilo pronađeni u šahtu ko Gadafi'.

* Lider Dveri Boško Obradović napao Aleksandra Martinovića, nasilno upao u zgradu RTS-a i jarbolom razbijao vrata Skupštine.

* Funkcioneri NS Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić u zgradi Predsedništva pretili predsedniku Vučiću da će se obračunati sa njim.

* Poslanik koalicije 'Moramo' Radomir Lazović pretio premijerki Ani Brnabić u Skupštini Srbije.

* Poslanik koalicije 'Moramo' Aleksandar Jovanović Ćuta cepao Informer u parlamentu.

* Poslanik Zavetnika Zoran Zečević simulirao oralni seks tokom sednice Skupštine.

U prljavu političku kampanju protiv Vučića uključio se i lider Dveri Boško Obradović, koji je pozvao na smenu vlasti 'koja je kreirala trenutni sistem vrednosti'!?!

- Vučićev predlog da se starosna granica za krivičnu odgovornost smanji sa 14 na 12 godina neće ništa promeniti, već se mora menjati nakaradni sistem vrednosti u našem društvu. Dok ne dođe do obnove duhovnog i moralnog sistema tradicionalnih vrednosti, svi drugi pokušaji da se ovo zlo zaustavi neće dati rezultate jer ne pogađaju suštinu. Najpre moramo promeniti one koji su na vlasti i koji su kreirali trenutni sistem vrednosti. Nije realno da nas oni koji su nas doveli dovde izvuku iz ove tragične situacije - rekao je Obradović.

Šef Dveri, prema svemu sudeći, zaboravio je da je u Skupštini Srbije fizički napao poslanika SNS Aleksandra Martinovića, jarbolom razbijao ulazna vrata parlamenta i nasilno upadao u zgradu RTS-a!

Tragediju na Vračaru zloupotrebio je i poslanik DS-a Srđan Milivojević, direktno optuživši Vučića i SNS da su 'stvorili Srbiju po svojoj meri, u kojoj caruju mržnja i nasilje'!?!

- Mir, stabilnost, Vučić! Napredni radikali su stvorili Srbiju po svojoj meri, u kojoj caruju mržnja i nasilje. Sada ta politika uzima svoj krvavi danak, nažalost i među našom decom! Vučićev jezik mržnje i nasilja iz politike se prelio u sve sfere našeg društva! - napisao je Milivojević na Tviteru.

Taj isti Milivojević, podsetimo, pozivao je na ubistvo brata i sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića napisavši na društvenim mrežama da će proći 'kao Gadafi'!

Komentarišući optužbe opozicije, politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Informer kaže da je ovo 'monstruozno i besmisleno'.

- Ovakve optužbe neće napraviti političku štetu Vučiću, nego upravo onima koji ih objavljuju. Ovo je momenat za ujedinjenje društva u borbi protiv nasilja i izgradnju novog sistema obrazovanih institucija i vrednosti, a ne za sitno strančarenje! Ništa neočekivano od opozicije, ovo je stara otrcana priča. Više su dosadni u mržnji i forsiranju politikanstva tamo gde mu zaista nije mesto - ističe Stanković.

Kako ih nije sramota?!

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ocenjuje da svako ko ovu strašnu tragediju koristi za upiranje prstom u svoje političke protivnike, kako bi prigrabio jeftine poene, demonstrira najsramnije moguće delovanje.

- Ovo je za svaku osudu! Sada je potrebnije nego ikada ranije da sagledamo sve uzroke koji su do ove nesreće doveli i da uradimo sve što možemo da nam se ovakve tragedije nikada više ne ponove. Javne optužbe i prozivke nam sigurno u tome neće pomoći. Zbog toga se od svih javnih aktera, a posebno onih iz sfere politike, očekuje odgovorno ponašanje primereno trenutku u kome se nalazimo - naglašava Matić.

SKANDALOZNO PONAŠANJE TAJKUNSKIH MEDIJA

Prvi objavili identitet dečaka koji je izvršio masakr, a napadaju predsednika što iznosi važne podatke!?

Tajkunski medij 'Nova', koji je prvi objavio identitet deteta koje je izvršilo masakr u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru, zajedno sa svojim kolegama sa N1 prigovaraju predsedniku Vučiću što je na konferenciji za medije u javnost izneo relevantne podatke o ovoj tragediji, uključujući i to da dečak potiče iz dobrostojeće porodice a ne siromašne, kako su hejterski mediji izmislili. Portal 'Nova', podsetimo, prvi je medij koji je objavio identitet dečaka ubice, slagavši da je poludeo zbog siromaštva, da bi potom optužili Vučića što je izjavio da to nije tačno.

PAVLE GRBOVIĆ, LIDER PSG

Branko Ružić je trebalo već da podnese ostavku. Ostavka je za časne ljude, a u njegovom slučaju je vreme za čast isteklo. Sad je vreme za smenu.