07.05.2023.

12:40

Foto: Tanjug

Vesti

Torbica: Opozicija bi preko nevinih žrtava da dođe na vlast!


Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica uputio je danas suaučešće američkom narodu povodom strašne tragedije koja se desila u tržnom centru u Dalasu i istakao da je uveren da će opozicija u Srbiji zakazati proteste ispred ambasade SAD u Beogradu.

- Svaki gubitak ljudskog života je nemerljiva tragedija, bez obzira da li se dogodi u Srbiji, Americi ili negde drugde u svetu. Ipak, postoji velika razlika između tragedija u Americi i Srbiji. U Americi se nije pojavila niti jedna opoziciona partija koja pokušava da zloupotrebi i politički profitira na ovako užasnom zločinu. Niko nije najavio proteste ispred Bele kuće, zahtevao smenu Džozefa Bajdena, direktora FBI, CIA, niko nije najavio zabranu rada CNN-u i FOKS TV-u.  Niko nije pokušao da preko nevinih žrtava dođe na vlast. Niko nije pokušao da trguje ljudskim bolom i patnjom i da lešinari - ističe Torbica.

Prema njegovim rečima, svi su se ujedinili u bolu i nastojanju da im država iz ove tragedije izađe što jača.

- Gledajući našu opoziciju i njihovu političku doslednost, očekujem da već tokom dana zakažu proteste pred Američkom ambasadom protiv autokratskog američkog režima, da zahtevaju ostavke celokupnog američkog državnog vrha. I, da ukoliko  Bajden i njegov državni aparat ne izađu u susret zahtevima Marinike, Ćute i Aleksića, oni započnu svakodnevne proteste na travnjaku Američke ambasade sve do ispunjenja njihovih uslova od strane vašingtonske administracije - poručio je Torbica.