07.05.2023.

21:14

Foto: printscreen

Vesti

POZIVI NA PROTESTE SU POLITIČKO LEŠINARENJE! Gosti Hit Tvita: Roditelji ne očekuju osvetu, oni su izgubili sve što su imali

Među ranijenima u oba napada i dalje ima onih koji se bore za život. Večerašnje izdanje emisije Hit Tvit koju vodi i uređeuje Verica Bradić u potpunosti je posvećena ovim tragičnim događajima.

Gosti Hit tvita su psiholog Aleksndra Janković, Vladimir Đukanović, marketniški stručnjak Nebojša Krstić i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Informer

Janković kaže da je naše uverenje da se ovo nama ne može dogoditi.

- Živimo u globalnom selu, deca gledaju sadržaje za koje mi i ne znamo da postoje. Za par minuta samo na drugom kraju zemlje. Kaskamo, kako i većina roditelja ja to ne mogu da ispratim - navela je Janković.

Ukazala je da ne postoji ni najosnovnija pristojnost da se da prostora ljudima koji su nekoga izgubili.

- To je političko lešinarenje. Da li će roditeljima biti bolje zbog poziva na prostestnu šetnju. Roditelji ne očekuju osvetu, oni su izgubili sve što su imali - navela je Janković.

Krstić je rekao da mu se čini da se čitava diskusija usmerava ka tome da se optuži politički neistomišljenik i vlast.

- Na taj način omalovažava se tuga ovih porodica i ubijene dece i čitavo društvo. Bilo bi dobro ne licitirati o razlozima. Pogrešni zaključci i lažne vesti bujaju u medijima, to je pogodno tlo za zloupotrebu - istakao je Krstić i dodao:

- Kad god su me pozvali, prvo pomislim što mene zovete, ja zista nemam ništa da kažem na ovu temu, osim da ćutim. A onda kad vidim zloupotrebu, pomislim da je bolje da ukažem na nju.

Vučićević je ocenio da ovaj događaj nema nikakve sa time što je reč o školi koja važi za jednu od najboljih u Srbiji.

Informer

- Sve što rade politički lešinari zloupotrebljavajući ovu tragediju, kao i masakr u Mladenovcu nema nikakve veze sa iskrenom brigom o pravima deca, niti ambicije da se spreči ili predloži konstruktivna promena zakona. Danima su pričali da ovoga ne bi bilo da je tu bio školski policajac, a sada se protive kada se prelaže njihovo angažovanje - rekao je Vučićević.

Đukanović je na početku izrazio saučešće porodicama žrtava.

- Ovde sam došao da govorim kao roditelj i kao građanin. Živeli smo u iluziji da se ovo neće dogoditi kod nas. To je moje zamerka čitavom društvu, pravili smo se da je sve idealno i bajno. Nismo shvatili koliko je opasan uticaj društvenih mreža - kaže Đukanović.

Osvrnuvši se na najavljeni protest opozicije, Vučićević je ocenio da oni prete novom tregidijom.

- To nije normalno. Zašto dovodimo celu zemlju u nemoguću situaciju. Oni namerno dovode zemlju u nemogući situaicju. Šta god da vlast uradi oni kažu da ne valja - istakao je Vučićevići.

Janković je rekla da je među decom bila devojčica koja je heroj.

- Ona je uhvatila ubicu i pitala ga zašto to radi. Nije bila na spisku, ubio je - istakla je Janković i dodala da se u žrtvama govori kroz inicijale, a trebalo bi da budu saopštena njihova puna imena i prezimena.

Vučićević je govoreći o masakru na Vračaru, rekao da je dečak ubica bio ozbiljno obučen pucač.

- Precizno je pogađao žrtve, u glavu i u srce - naveo je Vučićević, a Krstić kaže da mu i dalje nije jasno kako je to moguće.

- On je u jednom od razgovora rekao da je novi Firer i da će osvojiti svet. U njegoj sobi je nađena nacistička litertura, za koju roditelji navodno nisu znali, što je malo verovatno. Govorio je i o Gebelsovim metodama, te da su ga naljutili Jevreji - kaže Vučićević i navodi da su svi potvrdili da je reč o hiperinteligentom detetu.