07.05.2023.

22:12

Foto: Tanjug

Vesti

UDRUŽENI POKUŠAJ RELATIVIZACIJE NASILJA! Vodeći prljavu kampanju protiv Vučića i Srbije Nova S i N1 pali na popravnom ispitu LJUDSKOSTI!

Naime, nešto pre kraja večerašnjeg gostovanja predsednika Vučića na RTS-u izašla je vest na Novoj S sa totalnim spinom u naslovu: Vučić otkrio zbog čega je odigran meč Partizana i Reala: „Navijači su bili pametni". 

Podtekst je bio: Vučić pomerio dane žalosti, ali je zato rekao navijačima da budu dobri. To implicira izbor reči "zbog čega".

Informer

Opet im je Vučić za sve kriv. I da je uradio suprotno od toga bio bi kriv opet. Ne zato što je stvarno za nešto krivac, već zato što je napad najbolja odbrana. 

Boreći se "protiv nasilja", tajkunski mediji sve vreme vrđe nasilje. Izmišljotinama, lažima, napadima, nepopštovanjem. Bez empatije za ljude i svoju zemlju. 

Božo Prelević, jedan od advokata ne na pravničkom već na medijskom zadatku, danas je dao izjavu za hrvatski N1 gde kriminalizuje vlast u Srbiji, navodeći da su Vučićeve konferencije u stvari PRAVO NASILJE.

Informer

- U želji da se biračima predstave kao jako moćni, omnipotentni, baštine tu vrstu nasilja koja se svakodnevno preliva preko ekrana, konferencija za medije… Ono na šta intelektualci ukazuju već 12 godina je da će se sve to nasilje vratiti kao bumerang - rekao je Prelević za N1 u Hrvatskoj.

Brutalnim napadima pridružio se i predsednik ANEM Veran Matić, koji je za N1 rekao da je svaka mala pretnja u očima novinara velika pretnja i izaziva strah.

Veran Matić je, kako se kroz tekst vidi, poručio: Pa pošto se ne vidi kraj Vučićevoj vlasti, moramo da sarađujemo sa njima! 

Informer

Drugim rečima, malo ga bušim, malo se Vučiću dodvoravam. Malo branim Dojčinovića i KRIK, malo sa Hrvatima tražim nestala i prognana lica u ime srpskih vlasti - VEOMA LJIGAVO, ALI NIŠTA NEOČEKIVANO OD OVE SORTE LJUDI.

Ovakav pogled na stvari, u ovoj borbi protiv nasilja NASILJEM, a nimalo ljudski, imao je i novinar N1 Adam Santovac. 

Srbija je već uveliko društvo nasilja, a ovo što se sada dogodilo predstavlja veliku opomenu da se prodrmamo, osvestimo i smirimo strasti, izjavio je Santovac danas, ukazujući da je deo medija, načinom izveštavanja o tragedijama protekle nedelje, pao na popravnom ispitu.

Sve dok mediji budu odvojeni od građana, a služili vlasti, a vlast služila samo nekom delu društva, Santovac se "boji" da će deo društva koji se oseća isključenim, koji oseća da ga ne čuju dovoljno, sve više „podvrgavati ovakvim stravičnim reakcijama“.

Upravo tako, pojedini mediji su pali na popravnom ispitu u ovoj situaciji. Setimo se samo ko je objavio da je povređena nastavnica u masakru na Vračaru preminula i ko je objavio puno ime i prezime dečaka ubice.

Lešinari, pali ste na ispitu! Sami ste priznali sve. 

Jer svi ovakvi i slični prilozi sa N1 i Nove su praktično udruženi pokušaj relativizacije nasilja koje je zaista počinjeno.

Ali dobro, oni znaju za onu poslovicu "klin se klinom izbija", pa bi nasiljem da se bore protiv nasilja, ali uz stalno izražavanje sumnje u tačnost informacija koje iznosi predsednik. 

No, narodu je vež odavno jasno "ko je vjera, a ko je nevjera", zato je u aprilu prošle godine Vučić odneo istorijsku pobedu, koju pojedini političari mogu samo da sanjaju. Mogu samo kroz ove svoje saradničke medije da iznose sumnju u nešto. Narod veruje samo pravom vođi i lideru!