08.05.2023.

21:55

Foto: sns.org

Vesti

Irena Vujović: Opozicija bez imalo poštovanja prema žrtvama organizuje proteste, zloupotrebljavajući tragediju za političke ciljeve!

- Danas, kada su nam racionalnost, ozbiljnost i solidarnost najpotrebniji, protiv nasilja protestuju isti oni koji godinama provode i prete nasiljem - predstavnici bivšeg režima, njihovi saradnici i osvedočeni nasilnici koji su motornom testerom upadali u prostorije RTS, fizički napadali narodne poslanike i pripadnike policije, nasilno upadali u institucije, upućivali najmonstruoznije pretnje predsedniku republike i članovima njegove porodice. Današnji lažni skup "protiv nasilja" pojedincima sa margine društvenog života, a ujedno i organizatorima protesta, poslužio je da otvoreno prete ubistvom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Pokušaj opozicije da tešku tragediju iskoriste za stvaranje nestabilnosti i pritisak na državu iznošenjem svojih političkih zahteva, a sve u cilju sticanja jeftinih političkih poena, krajnje je neprimeren i sramota za Srbiju. 

Mir, stabilnost i sigurnost za građane Srbije, za koje se bori SNS na čelu sa predsednikom Vučićem, od krucijalnog su značaja i nešto oko čega treba da postoji jedinstvo u društvu da bi Srbija išla napred.

Iskreno saučešće porodicama nevino stradalih, a predsedniku Aleksandru Vučiću puna podrška u preduzimanju konkretnih mera kako se u Srbiji ovakve tragedije nikada više ne bi ponovile - kaže Vujović.