09.05.2023.

09:23

Foto: sns.org.rs

Vesti

MRZITELJI SRBIJE NASTAVILI DA PRAVDAJU POHLEPNU ŽELJU ZA FOTELJAMA! Božić: Za sve koji bi da profitiraju na tuđoj nesreći, mi ćemo raditi još odgovornije

Saopštenje Sandre Božić prenosimo u celosti:

"Najveći mrzitelji Srbije nastavili su da pravdaju svoju pohlepnu želju za foteljama, skupljajući se na protestima, bez imalo poštovanja i empatije prema žrtvama i njihovim porodicama. Pokazali su mnogo puta, sada su samo potvrdili da im čak ni životi ljudi ne predstavljaju prepreku kada se namerače na fotelje koje im je narod izmakao onda kada su Srbiju doveli do prosjačkog štapa. Vrhunac licemerja predstavlja vedeta opozicije poput Milovana Brkića, koji poziva mlade ljude da uzmu puške u ruke i počine novi masakr. Poziva ih na ubistvo predsednika Srbije! Da li je to Srbija bez nasilja koju želimo? Da li su to vrednosti i put koji ćemo pokazati nakon svega svojoj deci? Bojim se da je njihova jedina politika izazivanje nestabilnosti i nemira jer su navikli na slabu i nemoćnu Srbiju koju su čerupali dok su bili na vlasti. Posle ove besramne zloupotrebe žrtava zarad političkih poena, pitam se dokle su spremni da idu ne bi li se okoristili o malo vlasti. Takvima je Aleksandar Vučić održao lekciju iz politike i odgovornog vođenja države onda kada je sa Vladom predložio niz mera kojima će se sprečiti ponavljanje stravičnih zločina. Predsednik je izašao pred narod i preduzeo oštre mere, pokazao odgovornost. Što niko pre njega nikada i nigde u ovakvoj situaciji nije uradio, o čemu svedoče i svi strani mediji. To pokazuje da nijedna mera nije dovoljno dobra samo ukoliko dolazi od strane Aleksandra Vučića i SNS, bez obzira da li se takvim merama sprečavaju još veće tragedije.

Podsetiću sve da su ovaj skup planirali u nedelju, nemajući ni malo obzira prema žrtvama čije stradanje nikada nećemo prežaliti. Pokazali su da im je bitnije da protestuju nego da budu tu za svoju državu, da im je draže da nas podele nego ujedine, da im je jedin politika progon svakog ko razmišlja drugačije. Za sve takve koji bi da profitiraju na tuđoj nesreći, mi ćemo raditi još odgovornije i bolje uz podršku samo onoj politici kojoj su građani Srbije i država Srbija na prvom mestu".