10.05.2023.

16:47

Foto: kosovoonline.com

Vesti

TO JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO!!! Otimačinu srpske zemlje na severu Kosova i Metohije osudila i lobistkinja Prištine Viola Fon Kramon

Viola Fon Kramon, koja je i izvestiteljka EU za `Kosovo`, tokom pres konferencije u Briselu nakon usvajanja izveštaja Evropskog parlamenta o `Kosovu`, najavila je da će posetiti južnu srpsku pokrajinu, ali i u Srbiju kako bi se iz prve ruke informisala o svemu.

- Kada budem išla na Kosovo, ići ću  i na sever i definitivno ću razgovarati s građanima i saznati više o tome. Svesni smo toga, to je apsolutno neprihvatljivo. Naravno, suočiću vladu u Prištini sa situacijom na terenu - rekla je Fon Kramonova i dodala da je to jedan od njenih zadataka.

- Moja glavna zabrinutost u ovom momentu jeste stabilnost na severu koja je veoma, veoma krhka. Nije nam u interesu da još više benzina bude dodavano u procesu. Hvala još jednom na pitanju i definitivno ćemo obratiti pažnju na to. Specijalni izaslanik EU na terenu će to sigurno uvrstiti u svoju agendu i definitivno ćemo obratiti pažnju na to - rekla je Viola Fon Kramon.