12.05.2023.

16:26

Foto: Printscreen You Tube, Tanjug

Vesti

Ivica Dačić danas razgovarao sa ambasadorom Izraela

Na početku razgovora ambasador Izraela, Jahel Vilan, izrazio je saučešće zbog nedavnih tragičnih događaja u Beogradu i preneo izraze saosećanja i solidarnosti sa porodicama nastaradalih.  Sagovornici su razmenili mišljenje o stanju bilateralnih odnosa i mogućnostima za njihovo unapređenje.

U razgovoru je izražen interes za nastavak ekonomske saradnje koja u prethodnim godinama beleži uspon, uz povećanje izraelskih investicija. Izrael je jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, posebno u oblasti transporta i izgradnje nekretnina.

Dačić je izrazio nadu da će nedavno otvaranje leta između Beograda i Tel-Aviva pozitivno uticati kako na ekonomsku, tako i na turističku razmenu dve zemlje. Sagovornici su razmenili mišljenje i o situaciji u Izraelu. Dačić je istakao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku, te da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.