16.05.2023.

07:00

Foto: printscreen Twitter

Vesti

VIŠE NE KRIJU DA ŽELE SILOM NA VLAST! Plan opozicije: DAVI, RUŠI, RAZARAJ!

Opozicionar, sociolog Jovo Bakić u nedelju veče u 'Utisku nedelje' rekao je da na izborima opozicija ne može da pobedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS, a zatim je uputio jezive pretnje da će juriti, prebijati i daviti političke neistomišljenike!?! Bakić je čak poručio da televizije sa nacionalnom frekvencijom Pink i Hepi treba razoriti, a njihove vlasnike pohapsiti!? Bakićevim pretnjama se pridružio i bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je istakao da Vučiću i Brnabićevoj treba zabraniti da se bave politikom!?!

Davljenje ili bežanje

Bakić je rekao da će političke protivnike da juri po ulicama i da će oni morati da skaču u reke.

NEBOJŠA KRSTIĆ

MARKETINŠKI STRUČNJAK


Šta sprečava Jova Bakića da već pojuri nekog? Ili bi on da neko drugi, u njegovo ime, obavi prljav posao dok on, ideolog nasilja, predaje studentima na Beogradskom univerzitetu, na kome nema nijednog profesora koji u njegovom promovisanju nasilja vidi neki problem.

- Na izborima oni ne mogu izgubiti. Odnosno, ako izgube, to neće priznati i onda će morati da se jure po ulicama. Pošto sam ja rekao i da će plivati po Savi i Dunavu, to će se dogoditi. Jer kad jurite nekog, on skače u reku da ga ne sustignete... I onda me pita Dragan Đilas šta mislim pod tim. Pa mislim da će neko plivati kraul, neko prsno, neko leđno. Kako ko ume, plivaće. Isto tako, kako ko zna, bežaće. Šta vi očekujete od jednih besprizornika? Oni će u jednom trenutku biti nadjačani i kad budu nadjačani, moraće da beže - rekao je Bakić gostujući u 'Utisku nedelje', na šta se voditeljka Olja Bećković samo slatko nasmejala.

Bakić, koji decu uči sociologiji (!?!), rekao je i da TV Hepi i TV Pink treba razoriti.- Te kuće zla treba razoriti, njihove vlasnike treba zatvoriti. To su zlikovci, nema s njima kompromisa - zapretio je Bakić.

Demokrate i dalje napadaju Porfirija!


Opozicija koja blokira Gazelu krenula je u sinhronizovane napade na SPC i patrijarha Porfirija. Na tajkunskoj N1 zatražili su da se uhapsi patrijarh Porfirije, a potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić na to je potvrdno klimala glavom!?!


- Sa koliko besa, gorčine i uopšte neke arogancije patrijarh polemiše sa nekom zamišljenom protivnicom. Sad ne znam na koju tačno ženu misli. Ovo je prvo nekulturno. Ovi izrazi koje je patrijarh koristi nedostojni su njegove uloge i njegovog ranga koji on ima u našem društvu i samoj hijerarhiji crkve. To je za svaku osudu - rekla je Rakićeva.


Član Demokratske stranke Goran Ješić najsramnije je izvređao srpskog patrijarha Porfirija rekavši da 'otima javne pare i da mu prijatelji siluju dečake'!?!


"Odrastao mužjak koji šeta okolo u suknji, ne plaća porez, otima javne pare, seče šumu u nacionalnom parku, tip čiji drugari siluju dečake, a zakoni i kazna ne postoje za njih", napisao je na Tviteru.


Sramnoj kampanji protiv patrijarha Porfirija pridružio se i bivši lider LSV Nenad Čanak, koji nije propustio ni ovu priliku da bude protiv sopstvene zemlje i SPC.


"Dva zla na jednoj slici. A između njih mašnica podrške terorističkom ruskom Putistanu, ubijanju ljudi, okupaciji tuđe zemlje, kidnapovanju dece... Krvave im ruke do pojasa. A samo je jednom presuđeno za ratne zločine. Na drugome je pravda (za sada) posustala", napisao je Čanak na Tviteru.

Ove stravične pretnje podržao je i Bojan Pajtić, koji je takođe kazao da Vučić i Brnabićeva više neće moći da se bave politikom.

- Za mene će biti neprijatelj onaj ko iz naših redova omogući liderima i članovima SNS-a da pacovskim kanalima pobegnu u neku Argentinu, odnosno do nastavka političkog delovanja! Lustracija i krivična odgovornost moraju da se dogode i to sada svi razumeju. Verujem da nema tog čoveka koji razume šta se u Srbiji dešava i koji neće reći: 'Šta treba, da dozvolimo Vučiću i Brnabićevoj da se ponovo bave politikom kad padnu sa vlasti? Da ponovo truju, uništavaju, razaraju? Nikad!' - poručio je Pajtić.

I učesnica 'protesta protiv nasilja' Jelena Vasiljević rekla je da ne može da zamisli da Vučić izgubi na izborima i povuče se.

- Oni ne mogu da odu u političku penziju. Njegova je taktika bila oduvek stvaranje haosa, mućenje vode, što više, to bolje. Oni neće otići u političku penziju, ne mogu da zamislim da oni izgube na izborima i povuku se. Ili zatvor ili emigracija - zapretila je Vasiljevićeva.

Samo na fotelje misle

Komentarišući sve ovo, poslanik SNS Milenko Jovanov ističe da opozicija svaki incident koristi da dođe do fotelja.

- Mi od opozicije nismo čuli alternativu onome što je predviđeno da se radi u cilju borbe protiv nasilja. Vlast je preduzela konkretne mere koje bi trebalo da budu preventivne... Opozicija misli da je ovo trenutak da se vlast preuzme na ulici. To je nastavak njihovog lešinarenja i to je najbolji mogući izraz za ono što opozicija radi. Oni lešinare nad tragedijama koje su se desile. Svaki incident koji se desi oni pokušavaju da okrenu u svoju korist. Sve što misle da može da poljulja vlast oni upotrebljavaju. Postoje oni koji preko grobova stradalih pokušavaju da dođu do fotelje i to je nezabeleženo. Njima nije stalo do društva, već samo do toga kako da se preuzme vlast - podvlači Jovanov.

Deda ubijene devojčice o protestima: Opozicija gleda svoje sitne interese!


Slobodan Raičević, deda devojčice A. B., koja je ubijena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, javio se sinoć u emisiju "Utisak nedelje" i poručio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ovakvom opozicijom, koja gleda samo svoje interese, vladati još dugo.

- Slušao sam vaše goste i izvanredni su. I sa ovakvim načinom naše opozicije Vučić će vladati dok bude hteo. Niko njega neće moći da skloni. Uz ovakvu opoziciju, koja samo gleda svoje sitne interese, ja nisam optimista - rekao je Raičević.