19.05.2023.

07:00

Foto: Informer/Printscreen

Vesti

EVO KO BI DA RUŠI DRŽAVU I OTME VLAST U SRBIJI! Vidojković patrijarhu: STOKO BRADATA, JE*EM TI SESTRU, NABIJEM TE NA KU*AC!

Vatreni pristalica mrziteljske i rušilačke opozicije Marko Vidojković uputio je dosad najgore i najstrašnije uvrede i pretnje patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, i to sa TV N1 tajkuna Dragana Šolaka, koja poziva na 'proteste protiv nasilja'!

Vidojković je, tokom uključenja u emisiju 'Dobar, loš, zao', koju pravi zajedno sa Nenadom Kulačinom, obraćajući se patrijarhu Porfiriju, u kameru doslovce rekao:

- On je bradata nakaza! Bradati jadnik u suknji kojeg treba ka*ati! Stoko bradata! Je*em ti sestru! Nabijem te na ku*ac! Mislim, je l' to je taj fazon izgleda, a?

Informer

Marko Vidojković

Vidojković je sve to izgovorio kroz smeh, uz veliko odobravanje svog kolege Kulačina!?!

Opasne namere

Vidojkoviću ove jezive i opasne pretnje koje je uputio patrijarhu nisu bile dovoljne, pa se ostrvio i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, napravivši upad dok je govorio Kulačin.

- Gospodine predsedniče, ima mnogo razloga zbog kojih treba da se smeni... - rekao je Kulačin, na šta se Vidojković ubacio: Obesiti se!

Psovao Vučićevu majku Angelinu

Marko Vidojković, podsetimo, u septembru 2021. godine u kameru je predsedniku Vučiću psovao majku.

- On (Vučić) priča kako mu RTS liči na TV N1... I, ovaj, je l' ti liči na našu emisiju, pi*ka ti materina, ona odvratna, a? Je l' se... Je l' ovo čuješ, možda, da ti se neko ovako obraća, luda budaletino jedna?! - histerično je vikao Vidojković, podržan od kolega u studiju.

Komentarišući ove Vidojkovićeve jezive uvrede i pretnje, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je Vidojković postao 'nekulturni, histerični jutjuber i razjareni monstrum opasnih namera'.

- Nije ovo bila samo nedopustiva salva skandaloznih, gnusnih uvreda upućenih poglavaru SPC i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je cela emisija predstavljala unapred osmišljen poziv na ubistvo predsednika Vučića. Očiglednu mentalnu neuravnoteženost ovog dvojca upotrebili su njihovi mentori iz reda anarho-liberalne opozicije, koja od početka maja nekontrolisano divlja u Srbiji, sa ciljem stvaranja uslova za početak neke obojene revolucije slične kijevskom 'Majdanu' iz 2014. godine - naglašava Karanović, dodajući da je njihov cilj nasilna, bez izbora, promena vlasti i instaliranje antinarodne političke strukture u državnim organima Srbije.

- Svestan da ne može da pridobije naklonost građana Srbije, taj deo opozicije, čiji su instrumenti Vidojković i Kulačin, sada je pribegao metodama verbalnog anarho-terorizma. To je veoma opasno, pošto niko ne može da bude siguran da li će se pojaviti neki psihopata, koji bi, slušajući njihove bljutave izlive verbalne dijareje i otvorenih poziva na ubistvo predsednika države i drugih političkih protivnika opozicije, zaista mogao da posegne za oružjem i pritom izazove neko zlo - upozorava Karanović.

Informer

Ognjen Karanović

Poziv na nasilje

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovde reč o 'klasičnom huškanju naroda protiv SPC'.

- Ova dvojica zaista nemaju pametnijeg posla nego da omalovažavaju Crkvu i pozivaju na nasilje prema predsedniku. Ovo je pokušaj huškanja naroda protiv SPC i legitimno i legalno izabranog predsednika. Razume se, pokušaj je uzaludan jer nikog naročito nije briga za njih dvojicu. S druge strane, oni nisu ništa drugo nego štetočine i za opoziciju, jer ih veličaju njihovi mediji i kroz to veličanje opozicija gubi manevarski prostor za komunikaciju za znatnim delom birača. Drugo, posle ovih izjava titula nasilnika lako se pripisuje tzv. opozicionom kritičkom kursu - zaključuje Stanković.

Informer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče svečanom otvaranju fabrike japanske korporacije 'Nidek' u Novom Sadu (više o tome na stranama.....), a na pitanje novinara u vezi sa protestima opozicije odgovorio je:

- Ja prihvatam, ja sam ruralni čovek, Srđan Milivojević je urbani... Samo nas pustite, mi imamo pravo na svoje mišljenje. Pustite nas da drugačije mislimo. Mi vas da bijemo i progonimo nećemo. Mislite da ćete blokiranjem puteva da dobijete nešto? Ako hoćete da se vratimo u vreme bez fabrika, nemam nikakav problem... - kazao je Vučić, dodajući da će iza njega ostati putevi, bolnice, fabrike, brze pruge...

- Najsrećniji sam kad na proteste protiv mene dolaze vozovima 'Soko', koje sam ja napravio! Nema veće pohvale za mene od toga! Zato ćemo im napraviti da 2024. godine brzim vozovima mogu iz Subotice, a za tri godine iz Niša da dođu na proteste... - kazao je Vučić.

Bonus video: