19.05.2023.

08:57

Foto: printskrin/tv pink

Vesti

PLANIRAJU UPAD NA PINK! Vučićević o skupu lešinarske opozicije: Organizatori tzv. protesta protiv nasilja su zapravo oni koji sprovode najgore nasilje

Podsetio je, kako je na portalu Informer sinoć objavljeno, na sastanku stranaka bivšeg režima doneta je ključna odluka, a to je napad na pojedine medije.

- Oni su juče, i ovih dana, ali juče su imali finalni sastanak, organizatori ovih takozvanih protesta protiv nasilja, zapravo oni koji sprovode najcrnje i najgore nasilje u Beogradu u Srbiji nad svima nama, dakle, oni su juče imali taj finalni sastanak gde su odlučivali šta da rade na tom današnjem protestu i onda su se preglasavali, jedni su bili protiv, jedni za, na kraju je većina odlučila to što si ti rekla, Dea, što smo mi noćas objavili - kaže glavni urednik Informera i dodaje:

- Oni će danas, prema dogovoru koji su postili noćas, da imaju taj skup u centru grada, a onda će da krenu u šetnju prema Pinku. Ideja im je da prave nekakve demonstracije ispred Pinka, da napadaju Pink.

Kako kaže, između napada na RTS i Pink, organizatori takozvanih protesta su se ipak odlučili za televiziju Pink.

- Većina tih takozvanih ili samozvanih organizatora bilo je za, bilo je njih, da sad ne pričam koji sve, bilo je njih dvoje koji su bili protiv, dakle dve stranke ili kako bih nazvao organizatori, su bili protiv, ostali su svi bili za - kažeVučićević i dodaje da su se oni složili da im je potreban dovoljan razlog da se protesti omasove:

- Onda su negde procenili da će to biti najbolje i da će se najviše omasoviti protesti ako oni krenu na Pink. Oni planiraju da večeras dođu ovde, u 6 sati počinje taj njihov skup, trebalo bi da li sat i po ili koliko da dođu ovde i da onda divljaju ovde ispred Pinka, oni planiraju, dogovorili su juče i pominjali i upad na Pink.

Informer

Kako urednik Informera kaže, kada je čuo vest o tome, prvo na šta je pomislio jeste kako je moguće da neko upada na nečiji privatan posed.

- Meni je to vrlo čudno, u početku, kada su mi prvi put javili tamo juče oko 10, pola 11, kada su mi prvi put javili o čemu se radi i šta su predlozi, ja sam reagovao isto kao i vi, pa kako će te, da li ste normalni. Razmišljao sam, pa kako je to moguće da iko upada na nečiji privatan posed, da ruši, da uništava nečiju privatnu imovinu, a onda mi je definitivno potvrđeno - da to je njihov plan - objašnjava Vučićević i dodaje:

- Mi smo to objavili noćas oko ponoći od tri nezavisna izvora koji su prisustvovali sastanku. ja jutros govorim ovo da bi ljudi znali, da oni večeras planiraju opasne sukobe. Šta bi bilo, da pretpostavimo, kada bi Vučić pozvao svoje pristalice, ili se glasalo o tome da se napadne N1 ili Nova S. da li bi to bilo demokratski i građanski? Ili bi se o tome kukalo do Vašingtona, Brisela. Odakle vam ideja? Šta je vama Pink kriv? Da vas podsetim, to ne treba da nas iznenađuje... Vratimo film tri dana unazad. Oni iz studija, direktno kažu da treba razoriti, uhapsiti. Kaže onaj Bakić da treba razoriti Pink, Hepi i Informer. Kao i pohapsiti vlasnike. Na osnovu čega? - pita se Vučićević. 

Sada, kaže Vučićević, vidimo realizaciju njihovih pretnji o kojima duže vreme govore.

Informer

Nakon što je još jednom pogledan snimak gde Vidojković najstrašnije i najgnusnije vređa patrijarha Porfirija, predsednika Srbije i vlast, Vučićević ironično kaže, da su ovo najobjektivniji mediji u Srbiji.

- Vređaju, prete, pljuju crkvu, najveću instituciju... Zamislite da su ovako nešto rekli o čelniku islamske zajednice, katoličke crkve, jevrejske zajednice. Kako neko sebi daje za pravo da vređa patrijarha? Crkva okuplja veliki broj građana - naveo je Vučićević.