19.05.2023.

10:39

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

LESKOVAC, JABUKOVAC, VELIKA IVANČA... Brnabić podsetila na tragedije nakon kojih nije bilo ostavki i političkih progona: Niko nije upirao prstom na nekoga

Ana Brnabić je u Supštini Srbije govorila o stravičnim tragedijama, posle kojih nije bilo politizacije:

- U Leskovcu je 2002. počinjen masovni zločin u kojem je ubijeno sedmoro, uglavnom mladih ljudi, 2007. Jabukovac - devetoro ubijenih, 2013. Velika Ivanča 13 ubijenih, a niko, nijedna partija, niko nije uperio prstom u bilo koga sa rečima "vi ste krivi". Niko nigde u svetu, do ovih sada tragedija, pristojni ljudi ovo ne mogu da urade, da se to koristi za političke proteste. To se nikad i nigde nije dogodilo u svetu. Ovo je presedan, da se za to optuži jedan čovek i politička stranka, to je relativizacija, vas rešenje i uzrok ne zanimaju, već samo želite da politizujete ovo. Ja ljudski ne razumem kako je to moguće - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije je zatim uporedila brojeve nastradalih u porodičnom nasilju kroz godine:

Jasno je naravno da delu opozicije nije stalo niti do žrtava, niti do bezbednosti dece, već samo do sopstvene promocije i politizacije tragedije u cilju progona i sloma Aleksandra Vučića, a sa njim i države Srbije.