22.05.2023.

11:06

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

MONSTRUOZNA KAMPANJA! Preko mrtve dece žele secikesu i ponavljača da postave za predsednika Srbije!

Koliko je monstruozna kampanja preko koje se poziva da ponavljač i dvojkaš Aleksić bude predsednik Srbije dokazuje i činjenica da se nad istom zgranuo i član Demokratske stranke Goran Ješić, koji je inače poznat po tome da je uvek na strani opozicije.

Glupa vam je ova kampanje i dosta infantilna – napisao je Ješić povodom kampanje da ponavljač i učesnik brojnih afera bude na čelu države i tako potvrdio da je i sam shvatio dokle ide monstruozna kampanja koja ide preko mrtve dece!

Informer

Evo ko je čovek kog prizivaju da preko mrtve dece dođe na mesto predsednika

Miroslav Miki Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i desna ruka Vuka Jeremića, teškom mukom završio je treći razred Tehničke škole u Trsteniku.

On je u avgustovskom ispitnom roku 1996. položio predmet iz kog je prethodno pao na popravni ispit, te je jedva dobrim uspehom stekao uslov za upis u četvrtu godinu.

Uvid u Mikijevo svedočanstvo, naime, otkriva skandalozne ocene, koje je nanizao kao učenik trećeg razreda obrazovnog profila elektrotehničar automatike. Najbolji je bio iz predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje, iz čega je imao čistu peticu, i to jedinu!

To što je bio dvojkaš je najmanji problem, nažalost.

Miroslav Aleksić je preko tašte i tasta na najpodmukliji mogući način izvlačio novac građana Srbije.

Osim što je pribavljao imovinsku korist za svoju familiju, deo novca je odlazio i na finansiranja G 17 plus, kasnije Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Aleksić, koji se danas predstavlja kao pošteni opozicionar, zaboravio je da je kao direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Trstenika “muzao” i opštinsku, ali i kasu javnih preduzeća i državnih institucija. To je nastavio da radi i kao predsednik opštine Trstenik i radio je sve dok nije “zglajznuo” s vlasti na lokalnim izborima.

U tome je imao veliku podršku i logistiku ne samo prijatelja i stranačkih saradnika sa kojima je imao dil, već i tasta i tašte. Sa tastom je to radio preko udruženja građana “Fond za unapređenje resursa građana”, a sa taštom preko “PPT Holdinga – Trstenik” gde je ona bila izvršni direktor.

Oprao 10 miliona

Takođe, otkriveno je da je preduzeće „Agrokomercijal” iz Počekovine, opština Trstenik, koje je registrovano na Mikijevog rođenog brata Ivana Aleksića, zapravo stvarno vlasništvo Miroslava Aleksića. A i tu se Miki i te kako okoristio.

Preduzeće se bavilo otkupom i prodajom poljoprivrednih proizvoda, kroz knjigovodstvenu dokumentaciju nije prikazivano plaćanje poljoprivrednicima već je evidentiran navodni izvoz proizvoda u Crnu Goru gde postoje fakture preduzeća u Crnoj Gori kao navodnog kupca, koji nije platio fakturisanu robu. Sumnje ukazuju da je preduzeće „Agrokomercijal” vlasništvo Aleksića otkupljivalo proizvode na „crno” i tako ih prodavali u zemlji i inostranstvu. Kako bi pokrili ovo protivpravno poslovanje, izrađivane su fiktivne izvozne deklaracije o izvozu robe u Crnu Goru, pa se pretpostavlja da je na ovaj način „oprano” oko 10.000.000 dinara – ističu izvori.

Nameštao tendere

Takođe, Aleksiću nije bilo strano ni nameštanje tendera na kojima su pobeđivali njegovi pajtosi. Tako je dok je bio na čelu JP „Direkcija za planiranje i izgradnju Trstenik” svom prijatelju Slobodanu Spasojeviću iz sela Bogdanje, vlasniku TGR „Spasojević prevoz”, bez sprovođenja postupka javnih nabavki, godinama poveravao poslove održavanja i nasipanja seoskih puteva na teritoriji opštine Trstenik.

U isto vreme Aleksić svojim uticajem preko stranačkog kolege Saše Jovanovića, direktora JKSP „Komstan” u Trsteniku posreduje kako bi se TGR njegovog prijatelja Slobodana Spasojevića poverio posao vezan za čišćenje infiltracionog bazena na izvorištu „Staro korito” u Trsteniku.

Tako Jovanović prekoračenjem granica svog službenog položaja omogućuje Spasojeviću da odveze iskopani šljunak i pesak sa izvorišta, koji prodaje za 3.000.000 dinara.

Protiv Saše Jovanovića je u 2011. godini OJT u Kruševcu podneta krivična prijava za krivično delo zloupotreba službenog položaja.