23.05.2023.

15:23

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Vesti

Sarajevsko Oslobođenje i tajkun Šolak biraju lidera opozicije! Hoće da sruše Vučića, garanta JAKE SRBIJE!

Naime, prvo je Oslobođenje objavilo tekst pod naslovom „Postoji li ime u srbijanskoj opoziciji koje bi moglo zamijeniti Aleksandra Vučića?“, a potom je Šolakov niskotiražni tajkunski tabloid Danas brže-bolje preneo isti tekst.

Informer

Sagovornik sarajevskom portalu bio je potpredsednik Srbija Centra Slobodan Cvejić, koji je govorio o planu opozicije o preuzimanju vlasti.

– Mislim da imaju nova imena i lica na političkoj sceni, sada se pojavljuju grupisanja koja će jasnije profilisati tu ponudu političkih opcija, tako da mislim takođe da su svesni i politički lideri iz opozicije da je sada jako važno napraviti neki konsenzus, pronaći način da se uđe u koaliciju i da se preuzme vlast – rekao je Cvejić.

Informer

Izvesno je da se i sarajevski mediji i tajkuni u Srbiji nadaju da će srušiti sa vlasti predsednika Aleksandra Vučića. Razlog tome je što su svesni činjenice da je Vučić garant jake i uspešne Srbije, koja im smeta i po svaku cenu žele da je oslabe.

Zbog toga tajkunski i mediji iz regiona koji žele da oslabe našu zemlju navijaju za nasilno rušenje vlasti na ulici, tokom, paradoksalno, „protesta protiv nasilja“. Ipak, zaboravljaju da samo građani na izborima odlučuju ko će da vodi državu, te da Vučić ima većinsku podršku naroda.