23.05.2023.

20:08

Foto: Printscreen/RTS

Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ POSETIO OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR"

Prema njegovim rečima, u školi su tokom njegove posete bili direktorka, još nekoliko nastavnika i žena domar, kao i ljudi iz obezbeđenja.

- Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina, užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu da se pravdam nikome ko misli da ima monopol na bol i tugu i da objašnjavam nekome da sam normalan čovek i da imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se kako da donesem mere i nešto promenim - rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je komentarisao to što pojedini roditelji traže da im deca više ne idu u ovu školu nakon tragedije.

- Deo roditelja misli tako, a veći deo roditelja i dece ne misli tako. Šta god kažu spremni smo da učinimo. Ja razumem roditelje koji traže da im deca ne idu tu, meni to ne izlazi iz glave. Razumem roditelje koji to traže, a opet deca moraju da idu u školu i da nastave da žive. Sve što mi kažu stručnjaci i roditelji, to ćemo da uradimo.

Vučić je podsetio da ni danas prilikom posete selima u okolini Mladenovca i Smedereva, gde je takođe došlo do tragedije, nije vodio kamere sa sobom i da je jedina fotogrfija snimljena mobilnim telefonom.