25.05.2023.

09:37

Foto: printscreen

Vesti

OMILJEN PAJTIĆEV HRVAT DELI INSTRUKCIJE ONIMA KOJI BLOKIRAJU SRBIJU! Tuđmanov čovek "savetuje" opoziciju

Omiljeni Pajtićev Hrvat dao je intervju za portal Danas, u kojem je naveo da „demonstracije moraju ostati dostojanstvene i mirne, jer Vučić želi suprotno“. Naravno da je svakom racionalnom čoveku jasno da su protesti nasilni, da se građanima onemogućava pravo na slobodu kretanja, a moglo se posvedočiti brojnim incidentima i tučama.

Macan je u intervjuju za tajkunski Danas, koji je inače objavljen na hrvatskom, doslovno delio instrukcije opozicionim vođama kako da se ponašaju i šta da rade.

Informer

Inače, nekadašnji lider Demokratske stranke Bojan Pajtić je 2016. godine priznao da je za finiš predizborne kampanje angažovao Krešimira Macana, hrvatskog stručnjaka koji je devedesetih radio za Franju Tuđmana, opravdavao ustaške zločine i sprovodio najstrašniju propagandu protiv Srba.

Međutim, nije hteo da kaže koliko plaća savete Tuđmanovog propagandiste, niti je odgovorio na pitanje da li mu smeta to što je Krešimir Macan 1995. godine, u vreme zločinačke „Oluje“, bio načelnik odseka za informisanje?! Prema nekim izborima, Macanu je bio obećan honorar od čak 200.000 evra za „savetovanje“.

Iako je činjenica da je opozicija ta koja preti, poziva na nasilje, blokadu puteva i državnih institucija, tajkunski mediji, ali i „stručnjaci“ iz Hrvatske pokušavaju da izokrenu realnost lažno optužujući rukovodstvo Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Ipak, obmanjivanje građana im ne polazi za rukom, budući da je narod prozreo njihov podli plan.