25.05.2023.

20:58

Foto: Printscreen/TV Pink

Vesti

(FOTO) TO ŠTO SU URADILI ĆE UĆI U ANALE POLITIČKOG BEŠČAŠĆA! Vučić: Zloupotrebili su tragedije i pozvali na protest!

- Posetio sam ih sve. Bore se, oni su borci. Nastavnica je jedna divna žena i veliki borac, da ne pričam koliko je potresena. Sve ćemo uraditi da njima bude bolje. Važno je da čujemo glas roditelja. Ta deca moraju da nastave sa svojim školovanjem i obrazovanjem, da li sada ili od prvog septembra videćemo - rekao je na početku predsednik Vučić.

O napadima opozicije

- Imamo različite pristupe. U modernoj eri potrebno je nekada sve označiti negativno, pošto ćete tada imati više lajkova, više pregleda. Mislim da je država dobro reagovala i donela važne mere. Nije moje da odgovaram na njihove uvrede, ali pitam sve ljude koje ste ste čuli od opozicije, osim da sam ja zlikovac, suze su mi nekada preuranjene, nekada zakasnele. Napisali su da mi je taj neko ko je napao policajca kolima prijatelj, ja ne poznajem tog čoveka. U delu javnosti imate toliko agresivnu, gotovo bolesnu kampanju i jasno vam je da nešto nije u redu, i da je nervoza prisutan. Moja kampanja agresivna? Nikoga nisam uvredio, niti rekao ružnu reč. A pogledajte njih, jedan dan me zovu Hitler, drugi dan Musolini, šta bi bilo da ja njih tako nazivam.

Informer

Kako kaže, Skupština SNS je u subotu u Kragujevcu.

- Što se nervoze tiče, moja uloga će se prekosutra promeniti. Pozvaću na dijalog one koji misle drugačije, ne zato što sam slab. Danas mi je Anđelko, otac male Angeline poklonio album, imate osam sličica dece, i devojčica je napisala ciljeve za 2023. godinu. Moj ciljem je da učim engleski što više, da ga poboljšam. Postoji procedura kako se smenjuje predsednik. Ne može na ulici, može referendum, i onda narod izađe i kaže da, jesmo za smenu predsednika, ako kaže ne, nismoy onda su ovi iz opozicije u problemu. 

- Mi moramo da nastavimo da radimo, da se borimo za nove fabrike, škole, bolnice, puteve, pruge. Nečija parola je, nekih opozicionih prvaka jeste da cela Srbija mora da stane. Ne, Srbija nikada ne sme da stane, uvek mora da ide napred. Ja sam i bot i sendvičar, prihvata. Sve što oni kažu. Ne vidim šta je sramota što neko voli sendvič, evo ja sam debeo i volim da jedem sendvič, sinoć smo jeli.

- Zapamtite moje reči, sećaće ih se i generacije naredne, da zloupotrebite ovakve tragedije i da pozovete na proteste, to će ući u anale političkog beščašća. Nigde nikada u svetu se to dogodilo nije. To se ne radi, neke granice moraju da postoje.

Mit o kvotama

- Pa to se radi 30 godina. Ne znam u čemu je problem. To nisu kvote, to su ljudi. Mislite da možete nekoga da naterate. Ne možemo. Mi nećemo da slavimo ništa, to će biti skup pristojnih ljudi.

Kljična poruka

- Nisam danas izgovorio sve, sutra će biti ključna poruka. Ja sam razgovarao i sa vlasnikom vaše TV kuće i pričali smo oko tih rijalitija. Zamolio sam ga, pre nego što se razgovara u okviru REM oko toga, zamolio sam ga da sam razmotri mogućnost da to ukine, a da li će ili neće ne znam