29.05.2023.

13:10

Foto: printscreen

Vesti

KADA KAŽEMO DA IDEMO NA IZBORE, SVI BEŽE! Brnabić: Ne mogu se ministri birati na ulici!

 

- Neki zahtevi nemaju veze sa Vladom. Članovi REM-a nisu u nadležnosti Vlade, nikakve veze Vlada Srbije nema sa izborom članova saveta REM-a. Rijaliti programi, koliko sam čula na jednoj televiziji, već je ukinut, a jedna druga televizija nema ni želju da ga ukine. Tako da bih rekla da se ovde više radi o uređivačkoj politici nekih medija - rekla je premijerka, i dodala:

- Ja mislim da se svi problemi rešavaju dijalogom. A dijalog nije: evo vam naši zahtevi, uzmite ili ostavite! Za mene to nije dijalog. Niko ne beži od političke odgovornosti. To znači, ostavka cele Vlade i idemo na izbore, ili predsednik u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima da mandat za formiranje Vlade nekom drugom. Nema razloga za prelaznu Vladu, to se nikada neće desiti. A oni koji protestuju kažu: ne, ne, mi smo mislili ostavku samo Bratislava Gašića a ne cele Vlade. Šta to znači, članovi Vlade se biraju na ulici?! Neće valjda sada na ulici da se kaže ovaj ministar je dobar, on ostaje, a ovaj nam se ne sviđa, on neka se zameni. Čemu to? Niste zadovoljni ministrom, sve u redu, otići će cela Vlada - rekla je premijerka.

Informer

Brnabićeva je istakla da je određeni deo medija potpuno istupio iz svoje uloge i obukao politički šinjel.

- Kada mi kažemo otići će cela Vlada, onda takozvani nezavisni mediji, koji najviše podržavaju proteste i bave se politkom već jako dugo, kažu nema priče o izborima jer to razvodnjava proteste. Pa zaista ne može da se kadrira na ilici, nije u redu, to se ne dešava u jednoj zemlji - naglasila je premijerka, dodajući da ima puno poštovanje za građane koji izlaze na proteste, ali da "proteste protiv nasilja" organizuju političke stranke.