30.05.2023.

13:02

Foto: printscreen/"Kosovo onlajn"

Vesti

KFOR DOVEZAO TEŠKU MEHANIZACIJU, A U BLOKADI ULICE KOJE VODE KA OPŠTINI! U Zvečanu opsadno stanje

Uprkos nezvaničnim informacijama da bi danas oko 15 sati pripadnici tzv. kosovske policije mogli da se povuku iz zgrade opštine, na terenu se trenutno situacija ne odvija u tom smeru.

Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije i dalje su u zgradi opštine, a nekoliko blindiranih vozila se nalazi ispred same zgrade.

Radnici Opštine Zvečan koji su se i jutros okupili ispred zgrade te institucije nadaju se da će im biti omogućeno vraćanje na njihova radna mesta.

Pripadnici poljskog kontigenta Kfora postavili su ogradu na 15 metara od opštine i formirali kordon.

Oni su, isto kao i juče, opremljeni štitovima i opremom za razbijanje demonstracijama, a specijalci Kosovske policije u više blindiranih vozila nalaze se iza vojnika KFOR-a.

Škole ni danas ne rade, a nekoliko radnji sa osnovnim namirnica je ovog jutra otvoreno.

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana, dok su pripadnici KFOR-a preraspoređeni znatno šire oko opštine i duž ulica grada, a postavljena je i bodljikava žica. Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da radi iz kancelarije u selu Lipa u toj opštini, a ne iz zgrade opštine.