01.06.2023.

19:34

Foto: prinstscreen/Informer

Vesti

RATNOM VETERANU SA KOŠARA I NJEGOVOM KOLEGI KURTIJEV SUD ODREDIO PRITVOR! Srbi uhapšeni na osnovu lažne optužbe za terorizam!

Prema njegovim rečima, S.J. i I.S. su uhapšeni na administrativnom prelazu Jarinje, optuženi su za posedovanje oružja i vršenje krivičnog dela huliganstvo, kao i da su došli na Kosovo i Metohiju kako bi se pridružili protestima na severu.

- Oni u svojim automobilima nisu imali apsolutno ništa čime bi mogli da ugroze ustavni poredak Kosova. Nisu imali vatreno oružje, ni eksplozivna sredstva, pa smo kolega Pantović i ja, postavili pitanje, čime su to ugrozili ustavni poredak Kosova. Naravno, sud je usvojio ovaj apsolutno neosnovan zahtev tužilaštva. Nažalost, nismo bili iznenađeni -  rekao je Delević za Tanjug.

Kaže da je pritvor određen na zahtev Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova, a da će zajedno sa kolegom Ljubomirom Pantovićem, uložiti žalbu Apelacionom sudu na rešenje o određivanju pritvora. Delević je dodao i da će uhapšeni Srbi ostati u pritvoru u Prištini i da čekaju odluku u koji će kosovski zatvor biti prebačeni.