02.06.2023.

13:12

Foto: A.Grbović

Vesti

POZIVAMO BOGA I LJUDE U POMOĆ, DA SE NERAZUMNI URAZUME I SMIRE! Održan skup podrške u Gračanici (VIDEO)

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Pravda za Radoša i Dušana, braćo i nas bole vaše rane, srce Gračanice kuca za Srbe sa severa..." Ovaj skup počeo je intoniranjem himne Srbije.

Okupljenim građanima, kojih je bilo oko hiljadu ipo, obratili su se Brankica Kostić, direktorka Narodne biblioteke u Gračanici i načelnik kosovskog okruga Srđan Popović.

- Okupili smo se da bi podržali braću i sestre na severu KIM. Iz Gračanice danas međunarodnu zajednicu pitamo imamo li mi Srbi na KIM pravo na život. Mi Srbi na KIM željni smo života i budućnosti, željni smo suživota sa komšijama Albancima. Međutim, ne vidimo istu želju na drugoj strani - rekao je Popović, čijeg su brata Dimitrija (17) pre 19 godina ubili Albanci.

- Svi mi okupljeni pozivamo Boga i ljude u pomoć da se nerazumni urazume i smire. Sakupili smo se na mirnom skupu da uputimo protest silnicima i ugnjetačima, da ukažemo da se sreća ne može graditi na tuđoj nesreći. Duboko smo potreseni događajima na severu - rekla je Brankica Kostić.