04.06.2023.

10:37

Foto: Informer

Vesti

SRBI NA KOSOVU I METOHIJI ŽIVE VEĆ 20 GODINA U VANREDNOJ SITUACIJI! Urednik Milan Dobromirović na Informer TV dao ozbiljno upozorenje (VIDEO)

Jedna od glavnih tema u Jutarnjem programu bila je situacija na Kosovu i Metohiji. Tim povodom, novinar i urednik u Informeru, Milan Dobromirović istakao je da premijer lažne države Aljbin Kurti želi da Srbi uđu u sukob, a da KFOR sa druge strane nije nikakva garancija bezbednosti srpskom stanovništvu na KiM. 

Kurtiju odgovara da Srbi uđu u sukob. Svaka čast Srbima dole na KiM, koji pokazuju da imaju neverovatne živce. Ne može Kurtijev specijalac da dođe na sever tzv. Kosova i tačka. Može ako KFOR dozvoli, ali oni to nisu dozvolili. Novih izbora mora biti na KiM. Ljudi na Kosovu i Metohiji žive već 20 godina u vanrednoj situaciji. Njima svaka čast. Svako bi poludeo na njihovom mestu. Ja prvi bih prvi poludeo. Sa druge strane, KFOR se pravi lud, ne reaguju uopšte ili vrlo malo - istakao je Dobromirović. 

Dobromirović se pre toga osvrnuo i na najnoviji prozapadni protest u Beogradu koji je organizovala opozicija i naglasio da treba da se spusti tenzija, a ne da se propagira nasilje protiv koga se oni navodne bore.

- Ako su ovo tzv. protesti protiv nasilja, onda ne treba da se stavljaju nekakve lutke i da se želi vešanje predsednika Vučića. Kada mi vidimo ove proteste, vidimo da se tu deli društvo. Treba da se spusti tenzija, a ne da opozicija dan pred protest govori o nasilju. To onda nije borba protiv nasilja - rekao je Dobromirović.