05.06.2023.

10:45

Foto: printscreen

Vesti

IVAN IVANOVIĆ, KOJI GODINAMA VREĐA ROME, MUSLIMANKE I LGBT POPULACIJU JE PRISTOJNA I NENASILNA SRBIJA? Brnabić šokirana govornikom

Ona je gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije rekla da ne postoji manjinska grupa u Srbiji koju Ivan Ivanović nije uvredio ali je, iznenađujuće, potpuno podoban da govori na skupu protiv nasilja. 

- Od Roma, Bosanki, vernika, LGBT populacije, Srpske pravoslavne crkve… Svi su bili brutalno vređani od strane Ivana Ivanovića, i to sa nacionalne frekvencije. Nuns i organizacije civilnog društva su tražile da REM oduzme frekvenciju Prvoj zbog njegovog govora mržnje. Čovek se sprdao sa silovanim Bosankama u ratu… Ali nema veze. On je sada popularan, on je nenasilna Srbija. Ja ne bih nikada u životu otišla na protest na kome govori Ivan Ivanović. Pristojna Srbija se probudila a toj pristijnoj Srbiji priča Ivan Ivanović? Pa molim vas. Dragan Bjelogrlić je takođe govorio na protestu, čovek protiv koga je u toku proces jer je fizički napao čoveka, koji je znatno stariji od njega. To su sve kamere zabeležile inače i cela Srbija je to videla. On govori na protestu protiv nasilja? To je principijelno? - upitala je premijerka.

Ona je istakla da je u subotu reagovala kada je videla lutku obešenog Aleksandra Vučića, jer joj je bilo nejasno kako će ti svi ljudi na protestu protiv nasilja to objasniti deci koja to vide.

- Ja sam pitala kako biste to objasnili svojoj deci, to je jedan čika koji nam se ne svidja pa smo ga obesili. Aha, znači kada se sa nekim ne slažeš možeš da ga obesiš? Poseban nivo ludila su optužbe da smo mi doveli tog čoveka na protest, a on redovni gost na tajkunskim medijima. Tu je teško pobediti, jer jedna laž sustiže drugu laž. Reagovala sam ne kao predsednica Vlade već čisto ljudski. Kakav temelj postavljate za nove, nenasilne generacije? Onda su rekli pa vidite da niko nije uhapšen, oni su to pometnuli, ne nasedajte. Policija i tužilaštvo uhapse čoveka, koji je pristalica opozicije, izvesni producent, onda je danas glavno pitanje zašto je jadni čovek priveden, pa on je samo držao transparent? I tako u krug, tu nema kraja i tu je teško pobediti, jer je to moć tajkunskih medija koji ponavljam, kreiraju pralelni svet - kaže Brnabić.