08.06.2023.

09:18

Foto: printscreen

Vesti

KONAČNO SU PALE SVE MASKE - HEJTERI PRIZNALI ŠTA IM JE CILJ! Opozicija: Nećemo izbore, HOĆEMO SAMO VLAST

Ovo potvrđuje Dušan Teodorović, akademik i jedan od glavnih ideologa protesta i pristalica rušilačke opozicije, koji je javno priznao da njega i njegove istomišljenike ni najmanje ne interesuju izbori u Srbiji i da ih ne žele 'ni za živu glavu', već da im je konačan cilj da preuzmu vlast bez izlaska na birališta i mimo izborne volje građana!

Diktat stranaca

Teodorović je na društvenim mrežama pozvao da opozicija bojkotuje naredne izbore, jer te izbore želi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz salvu uvreda na račun šefa države!?!

'Ukoliko šibicar i lažljivac želi izbore da bi se nekako iščupao iz političke krize, moramo odmah da napravimo pokret čiji će jedini zadatak da bude bojkotovanje izbora! Doviđenja izbori! ', napisao je Teodorović na Tviteru, čime je jasno i nedvosmisleno poručio da njemu i njegovim pristalicama volja naroda apsolutno ne znači ništa, a da su im lični interesi i korist najvažniji.

Sa ovim Teodorovićevim stavom brže-bolje se saglasio i opozicioni analitičar, miljenik Šolakovih medija Slobodan Stupar, koji je rekao 'da nije vreme za izbore jer to ne žele Amerikanci' i da opozicija treba da radi po diktatu stranaca.

Boško Savković priznao da je
doneo lutku obešenog Vučića

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni Boško Savković (60) zaključili su juče sporazum o priznanju krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je Savkoviću izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu. Ovaj sporazum potvrdio je Viši sud u Beogradu, koji je Savkoviću izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko ne ponovi krivično delo u roku od dve godine. Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude.

Kako je saopšteno, Savković je svesno i dobrovoljno priznao da je na 'protestu protiv nasilja' 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne sa vlasti predstavnik najviših državnih organa - predsednik Republike Srbije Aleksandar Vućić

- tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa Vučićevim likom obmotana koncem oko vrata i sa oborenom glavom, aludirajući na vešanje.

- Ambasadori najuticajnijih zapadnih zemalja treba da nam kažu koliko će ova vlast trajati. Gospodin Hil (američki ambasador Kristofer Hil, prim. ur.) rekao je da nije vreme za izbore i ja ne znam zašto mi pričamo o izborima i slušamo od Vučića, kad je Hil rekao da ne želi izbore... Amerikanci nam ne daju da idemo na izbore. Ne smemo se ponašati kao zaostalo pleme i igrati neki svoj život mimo sveta. Mi ćemo morati po diktatu da radimo neke stvari, sa Vučićem ili bez njega! - kazao je Stupar gostujući na tajkunskoj televiziji Nova S.

Nanosi štetu

Komentarišući sve ove navode, politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je Teodorović nerelevantna ličnost na političkoj sceni i da svojim postupcima nanosi štetu opoziciji.

- Teodorović je politički nebitna ličnost i on, osim uvreda na račun vlasti, redovno namerno pravi štetu opoziciji. On nema ni stranku, ni pokret, on zastupa sebe. Izbori su jedino legitimni način političke borbe, sve drugo je ogoljeno političko nasilje! Promoteri odbacivanja izbora su huškači na nasilje. Doduše, pomenuti gospodin ne deluje kao snagator spreman za obračun sa policijom, tako da mi deluje da do svoje fotelje hoće da dođe gurajući druge u bezumno nasilje i sukob sa policijom. Nadam se da su opozicioni lideri mudriji od opozicionara sa Tvitera, koji samo opoziciji nanose kontinuiranu štetu - upozorava Stanković.