08.06.2023.

10:40

Foto: printscreen

Vesti

KVINTA ĆE UČINITI SVE DA LAŽNA DRŽAVA DOBIJE LEGITIMITET, SRBIJU ČEKA MNOGO IZAZOVA! Drecun o najnovijoj situaciji na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Drecun je na samom početku rekao da je trenutna sutiacija na Kosovu i Metohiji trenutno mirna, ali da Kvinta čini sve da lažna država opstane i štitiće je stalno. 

- Pomalo se smiruje situacija na Kosovu i Metohiji. Srbi i dalje mirno protestvu, sada su malo splasnule tenzije. Očekuje se da dođe do smirivanje situacije u budućnosti. Ceo taj politički Zapad, a to je Kvinta, činiće sve da lažna država opstane i štitiće je - naglasio je Drecun i dodao da Srbiju čeka mnogo izazova u budućnosti.

- Složena je situacija, mnogo nas izazova čeka. Ponavljam, Kvinta će učiniti sve da lažna država dobije legitimitet, a Kurtiju nije ni na kraj pameti da povuče svoje specijalne jedinice sa severa tzv. Kosova. Situacija je veoma složena u suštini i Srbiju čeka mnogo izazova - istakao je šef Odbora za KiM.

Informer

Milovan Drecun u Jutarnjem programu Informer TV

Drecun je naglasio da politički zapad ne stavlja stvaranje ZSO u prvi plan, što je veliki problem.

- Politički zapad govori o deeskalaciji sukoba, o novim izborima i o stvaranju Zajednice srpskih opština. Oni stvaranje ZSO ne stavljaju na prioritetno mesto. Celom Zapadu odgovara ovo što Kurti radi, jer onda su to dodatni pritisci na Srbiju i Beograd. Pred nama je veoma složena i komplikovana politička igra - upozorio je Drecun.