09.06.2023.

11:09

Foto: printscreen

Vesti

Vlasi: Kurti pripada drugoj generaciji poštovalaca staljinizma i enverizma

Prema Vlasijevim rečima, to najbolje pokazuje tvrdoglavost koju premijer u poslednje vreme pokazuje u vezi sa situacijom na severu, ne slušajući savete međunarodnog faktora, koji je, prema njegovim rečima, imao odlučujuću ulogu u oslobađanju i državnosti tzv. Kosova.

- Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju Kosova i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne pravi problem, pošto je njihova pažnja usmerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo slušati. Ali Kurti svojom tvrdoglavošću odaje utisak da Amerikance ni ne sluša, on je pripadnik druge generacije onih poštovalaca staljinizma Envera Hodže i enverizma, koji su ga za vreme karijere u Albaniji voleli više od Boga, Staljina.

- Kurti pripada toj generaciji, a taj virus koji se suprotstavlja Amerikancima je ostao - rekao je on u četvrtak na KTV, u „Konfrontu“.

- Ako ostane na tome da se poštuje Ustav sa inauguracijom novih predsednika na severu, teško Ustavu i ustavnosti.

Bivši političar Azem Vlasi izjavio je da ne postoji odlučnost da se poštuje Ustav u onom obliku kao što je to nedavno uradila tzv. Vlada u tri severne opštine.