11.06.2023.

08:42

Foto: Informer

Vesti

STALNO SAM NA METI BIVŠEG REŽIMA! Lav Pajkić na Informer TV: Većinska Srbija je pristojna Srbija koja ne podržava nasilje, siguran sam da ćemo pobediti

Kako je istakao, na sreću incident nije dalje eskalirao, a slučaj će prijaviti policiji.

- U pitanju je NN lice, ja ću u ponedeljak podneti krivičnu prijavu. Ja sam se vraćao kući, nedaleko od ulaza u moju zgradu sam napadnut sa leđa. Hvala Bogu da taj incident nije eskalirao dalje, taj čovek je pobegao kada se digla bura, na sreću bio je prisutan veliki broj ljudi - ističe Pajkić i dodaje da mu je najteže jer je u trenutku napada sa njim bila i njegova devojka:

- Najteže mi je jer sam u tom trenutku bio sa devojkom koja je morala da prođe kroz sve to. Žao mi je što se to desilo, i njoj se izvinjavam, često sam meta bivšeg režima, rade stalno na dehumanizaciji svih članova koji podržavaju predsednika Vučića i onih koji se ne slažu sa politikom Dragana Đilasa i ostalih koji odrganizuju ove proteste - jasan je Pajkić.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističe da je srećan jer je većinska Srbija, pristojna Srbija.

- Hvala Bogu da je većinska Srbija, pristojna Srbija koja ne podržava nasilje i siguran sam da ćemo pobediti. Vidimo kako se bore protiv nasilja oni koji protestuju protiv nasilja. Niko se nije oglasio od njih.

Pored Pajkića, u gosti jutarnjeg programa bili su i Srđan Barać iz Centra za društvenu stabilnost, kao i Dejan Miletić iz Centar za proučavanje globalizacije.

Informer

Barać ističe da podela na jednu i drugu stranu, koju potencira opozicija stvara atmosferu haosa.

- Podela na jednu i drugu stranu stvara atmosferu haosa, ili atmosferu pred haos. Spirala nasilja ulazi u novi ciklus i pitanje je kada će se nešto jače desiti. Mi imamo obavezu da šaljemo poruku mira i stabilnosti, ali to ne možemo da uspemo ako to radi samo jedna strana. Ne možemo nekoga da napadamo zbog njegovih stavova. Zbog manjine koja je glasna i njenih parola, mi imamo osećaj da smo u atmosferi pred haos, ali mislim da ipak nismo. Mi ipak šaljemo poruku svetu da smo stabilno društvo - poručio je Barać i dodao:

- Važno je da pošaljemo poruku mira, da u društvu postignemo osećaj bezbednosti, a ne da imamo ovakve napade i pitanje je kada će spirala nasilja doći do većih posledice.

Informer

Srđan Barać

Dejan Miletić iz Centar za proučavanje globalizacije kaže da smo doživeli teške traume u nizu.

On dodaje da se Srbiji stalno dodaju neki pritisci sa strane. koje mogu da ostave posledice na društvo. 

- Suština je da nam nedaju da pustimo krila, da poletimo, stalno gledaju da nam dodaju neki pritisak, a sve se to prelama kroz te ljude koji stasavaju. Od kako znam za sebe i pratim politiku ja znam za pritiske, krajnje je vreme da nam se skinu sa grbače, da dozvole ovom regionu da se razvija. Doživljavaju nas kao konfliktnu zonu i sa istoka i sa zapada.

Miletić se dotako prozapadnih protesta dela opozicije i istakao je da nam je potrebna svest o strateškom razmišljaju, o činjenici da nije sve u jednom trenutku, nego da negada morate da se primirite.

- Treba nam jedno strateško razmišljanje, prošli smo sve te dečje bolesti, kada je ulica donela nešto dobro društvo. Ja nikoga ne branim, ali me zanima šta je ulica donela dobro jednom društvu. Imamo veliku misiju da naš narod svuda bude poštovan i cenjen, da ima svoje mesto u regionu - rekao je Miletić.

Informer

Dejan Miletić