11.06.2023.

11:33

Foto: Informer

Vesti

SNAJPERISTA IZ SARAJEVA SAVETUJE HEJTERIMA DA BUDU AGRESIVNIJI! Muslimanski ekstremista poziva na nasilje u Beogradu!

 

Feđa Štukan, snajperista u Sarajevu iz Armije BiH, došao je u Beograd i zamerio opozicionim liderima što nisu agresivniji prema vlastima jer "strah ruši sve”. On je otvoreno pozvao na nasilje i rušenje ustavnog poretka Srbije.

- Problem je u stalnom ponavljanju protesta i postavljanja nekih uslova, šta uraditi kada se ti uslovi ne ispoštuju? Onda se gubi kredibilitet. Ja lično bih neke stvari radio puno subverzivnije. Insistirao bih na dostojanstvu, ali ne na svemu ostalom. Jedina stvar koja može da pokrene njih tamo je strah. Ako oni vide da je to uvek sve tako mirno i lagano, jednostavno neće obraćati pažnju. Moraju se držati u strahu – rekao je Štukan i dodao:

- Ako svi vide da je ovo uvek sve mirno i divno, šta onda!? Кad su Nemci došli ovde naoružani, nismo izlazili ovde sa parolama i bili mirni i dostojanstveni, nego su se ljudi morali organizovati malo ozbiljnije!

Informer

Inače, ko je Feđa Štukan?

Na početka rata u BiH 1992. godine pristupio je specijalnim jedinicama Armije BiH. Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u "Zelene beretke". Prebacio se potom u policiju gde su radili "sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima".

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH - pričao je Štukan.

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je "pucao da bi ubijao četnike".

- Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga jer je bio predaleko - pričao je svojevremeno Feđa Štukan, koji je potom napustio vojsku i počeo da koristi drogu.

Informer

Feđa Štukan

Ni tu nije kraj biografije ovog "borca protiv nasilja". Štukan je za medije otvoreno pričao da je imao problema sa zakonom i jednom prilikom je umalo bio osuđen zbog ubistva.