11.06.2023.

11:48

Foto: Beta

Vesti

DEJAN BULATOVIĆ O PRETNJAMA: Sramotan teror i pokušaj zastrašivanja i ukidanja mog političkog pravca

 

- Moram da naglasim da je situacija utoliko strašnija, jer ovakve jezive pretnje nisam dobijao ni devedesetih, tokom narodnih protesta. Zbog toga, ukoliko se u narednom periodu sprovede nasilje nada mnom, upravo ove medije ću smatrati inspiratorima takvog dela - rekao je Bulatović, i dodao:
 
- U protekle 3 godine sam obilazio sela širom Srbije i razgovarao sa mnogo nezadovoljnih poljoprivrednika. Tom prilikom sam se vrlo kritički odnosio prema zvaničnoj agrarnoj politici ove zemlje i upućivao sam veoma glasne kritike i samom Aleksandru Vučiću. Moram da naglasim, da čak ni u tom periodu nisam proživljavao ovakav teror kao danas, kada se cela opozicija, tobože, udružila u borbi protiv nasilja. Nakon početka kampanje diskreditacije, koju su protiv mene otpočeli nezavisni mediji, svakodnevno preko društvenih mreža primam stotine i hiljade poruka uvreda i pretnji ubistvom i prebijanjem. Zbog toga ne mogu a da ne uputim pitanje tim „slobodnim“ medijima, da li ovako demonstrirate svoju nezavisnost? Dali ste sebi za pravo da baš vi budete ti koji će ukidati moju slobodu govora. Ovom prilikom ću vas obavestiti da je moje legitimno pravo da promenim svoj politički kurs, nakon što sam shvatio da je delovanje onoga što sebe danas naziva opozicijom duboko pogrešno i niko, pa ni vi, nema pravo da mi crta metu na čelu naručenim tekstovima i time ugrožava bezbednost mene i moje porodice.

Informer

Dejan Bulatović bio gost Informer TV

Bulatović je naglasio da mediji naklonjeni opoziciji tvrde da se "prodao“ i to upravo u trenutku kada javno apeluje da je dijalog jedino sredstvo izlaska iz ove političke krize.

- Oni koji dijalog odbijaju, na žalost, odbijaju ujedno i zdravorazumsko političko delovanje. Jedino što mogu da zaključim je da nasilje nije alternativa i da niko u ovoj zemlji, a najmanje opozicija i pojedini mediji, nemaju pravo da pozivaju i propagiraju nasilje. Njihova politička nemoć je legitimna, ali ne sme se ogledati u teroru i gušenju slobodne reči i ova zemlja će se, siguran sam, sa ovom opasnom pojavom i te kako izboriti - zaključio je Bulatović.