12.06.2023.

12:45

Foto: printscreen

Vesti

Sastanak Vučića i predstavnika Srba sa KiM! Bolje da pričamo za stolom, nego da se gledamo preko nišana

Rakić je rekao da su uhapšena dva sugrađanina, koja nisu nikoga ugrozila, posebno vojnike KFOR-a, dodaje da je jedina njihova krivica ta što su Srbi.

– Zamolili smo predsednika da utiče, da bi njih dvojica što pre bili pušteni kući – rekao je Rakić.

Kako je naveo, od predsednika su takođe tražili i ponovili zahteve koji su već izneti Lajčaku i Eskobaru, posebno po pitanju ZSO.

– Opštine služe da pružaju usluge građanima, a ne da tamo sede naoružani specijalci – rekao je on.

Rekao je da su Srbi uvek spremni na kompromis, ali, kako dodaje, taj kompromis koji dolazi sa naše strane ne vide od strane Prištine.

– Možemo da pričamo o svemu, bolje da pričamo za stolom, nego da se, da kažem žargonski, gledamo preko nišana – naveo je Rakić.

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović, rekao je da je danas 17. dan kako naši građani istrajavaju u legitimnoj borbi za svoja ljudska prava.

– Oni ne mogu da idu na posao, deca ne mogu da idu u školu. Mi nismo za deeskalaciju, samo je potrebno da se uradi ono što je dogovoreno. Da se naši građani vrate i pružaju svoje usluge. U Zvečanu nema nijednog radnika našeg. Bitno je da se oslobode naši sugrađani, Obrenović i Petrović. Da se prestane sa terorom i zastrašivanjem – kaže Milović.