13.06.2023.

13:18

Foto: Informer

Vesti

ITALIJA DA PODRŽI SRBIJU NA PUTU KA EU I PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE! Palma sa italijanskim ambasadorom u Srbiji

- Veliki broj italijanskih fabrika radi u Jagodini i zato se ulica u industrijskoj zoni u Jagodini zove Italijanska ulica. Mi smo već u načelu dogovorili posao sa još jednom kompanijom koja gradi fabrike i izdaje ih u zakup jer imaćemo još četiri fabrike i zaposliti veliki broj radnika. Italijanska fabrika Aunde počela je u Jagodini sa 150 radnika  a sada ih ima 900, slučaj da su povećale radnike  i imale proširenje je i sa ostalim fabrikama u Jagodini - kazao je Marković.

- Očekujem podršku od Italije da Srbije što pre postane član Evropske unije. Svake nedelje doživljavamo nepravdu na Kosovu i Metohiji i tražim od predsednika Italije i italijanske vlade da u institucijama gde se odlučuje o sudbini gradjana Srbije, da se ne primenjuje većina prisutnih,  već zakon koji se zove međunarodno pravo - podvukao je Marković.

Italijanski ambasador Luka Gori zahvalio se Markoviću na gostoprimstvu i obećao da će italija nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i dodao da je Italija jedan od najvećih zagovornika što skorijeg učlanjenja  Srbije u ovu instituciju. On je takodje izrazio zadovoljstvo dosadašnjom ekonomskom saradnjom dve zemlje koja je dostigla cifru od 4,6 milijardi evra. -

- Italijanske kompanije zadovoljne su poslovnim ambijentom u Srbiji i Jagodini. Biće novih investicija. Jagodina je veoma bitan grad i primer poslovne saradnje dve države - rekao je Gori.

Konferenciji je prisustvovao i direktor kompanije "Aunde Srbija", koja posluje u Jagodini, Anino De Venecija.

Informer