15.06.2023.

08:46

Foto: Informer

Vesti

NISU SE KURTIJEVI SPECIJALCI SLUČAJNO KRETALI NA TERITORIJI RAŠKE, JASNO JE ŠTA ONI HOĆE! Gosti Informer TV o situaciji na KiM: Osećaju se silno jer su maženi od strane Zapada

Uglješa Mrdić ističe da je Aljbin Kurti ekstremista koji tačno zna šta hoće, i dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za mir i stabilnost, premijer lažne države želi rat.

- Kurti je jedan ekstremista koji zna šta hoće, a to je rat. Na sreću mi imamo predsednika Vučića koji želi mir i stabilnost, dok Aljbin Kurti samo želi rat. Imali smo prilike da vidimo albanske teroriste koji su uhapšeni na teritoriji Srbije, čestitam ovom prilikom našim snagama i nadam se da će se Kurti primiriti - ističe Mrdić i dodaje: 

- On jednostavno vodi tu politiku ekstremizma, na sreću i među Albancima ima političara koji ne podržavaju Kurtija. Nikom normalnom ne odgovara rat i treba ga izbeći po bilo koju cenu. Srbija je u više navrata pokazala da će stati u odbranu svog stanovništva.

Informer

Uglješa Mrdić

Kako je naglasio narodni poslanik u Skupštini Srbije i član GO SNS, iako poziva na nasilje, Kurti na sve to ima podršku jednog dela opozicije.

- Svakodnevnim izjavama poziva na nasilje, a na sve to Kurti ima saborce u Beogradu. Dobar deo opozicije podržava Kurti, a interesantno je kako i Kurti podržava opoziciju i proteste. Zajedno sa još nekima iz regiona imaju za cilj samo da sruše Alekandra Vučića - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Priština podeljena i da na sreću mira i stabilnosti, mnogi na KiM ne podržavaju Aljbina Kurtija.

- On vuče jedan po jedan loš ekstrmistički potez i očigledno je da on ima neku podršku. Nisu se Kurtijevi specijalci slučajno kretali na teritroiji Raške, nadam se da ih nema još raspoređenih, jasno je šta oni hoće. Moramo biti oprezni, ali istovremeno moramo voditi računa kako je našim ljudima dole na KiM - kaže Mrdić i dodaje:

- Moramo da znamo, jedan deo ljudi u opoziciji su strani plaćenici, plaćenici od strane određenih zapadnih centara moći koji imaju za ciilj rušenje Srbije. Njima smeta jer im je narod rekao ne, a politici Aleksandra Vučića je rekao da.

Informer

Da Aljbin Kurti ima podršku Zapada saglasan je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković. On je u Jutarnjem programu Informer TV rekao da su jučerašnja dešavanja samo jedan u nizu događaja koji pokazuju pravo lice Aljbina Kurtija i njegovih specijalaca.

Ovo što se dešava Milunoviću je posledica jedne dozvole kosovskim vlastima da rade šta hoće. Kurti je juče provocirao naše bezbedonosne snage ubacivanjem trojice pripadnika ROSU na teritoriju Srbije. Dobro je da je naša policija reagovala na vreme.

Informer

Dejan Vuk Stanković

Dejan Vuk Stanković ističe se Kurtiju mnogo toga toleriše, a kada je tako on pokaže svoje pravo lice.

- On je čovek bez ikakve kontrole i razuma, on je i sam hteo ovu provokaciju, a pošto nije dobio šta je hteo, ne znam šta je bio cilj te provokacije, ne znam šta traži njihova policija tu. Tu je čitav niz varijnati, da li hoće da provociraju, da li hoće nekog da likvidiraju, da li hoće da snimaju objekte vojske u tom području. To će istraga pokazati, ali je sigurno da se nisu tu slučajno našli. Plan je osujećen, Kurti sad mora da nađe alibi politiku, to se postiže tako što ponovo posežete za nekim merama, a videli smo sinoć na šta je sve spreman - rekao je Stanković i dodao:

- Oni se osećaju silno jer su maženi od strane Zapada. Iako Zapadu sad ne odgovara ovo ponašanje Kurtija, oni ih samo mlako kazne. On je dobio jednu vrstu prećutne dozvole da bira koju će opciju da upotrebi, opciju pregovora ili sile. On je izabrao opciju zle namere i sprovodi je.