16.06.2023.

09:54

Foto: Informer

Vesti

KURTI NABIJA PRST U OKO ČITAVOJ MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI! Šainović i Odalović za Informer TV: Srbi na KiM se brane svojim živim postojanjem!

Komentarišući postupke premijera lažne države Kosovo Aljbina kurtija, Šainović ističe da Kurti želi da se ponovi 1999. godina. 

- Prvo bih rekao da je predsednik rekao da preti opasnost na Balkanu, to nije retorika. Kurtijeva ideja je da se dogodi još jedna 1999. godina, kada su dobili svoju džavu, on je došao tu, po njemu NATO nije završio posao, želi da iscenira nov sukob. To je očigledno. Svima je jasno to - istiće Šainović. 

Govoreći o izborima, Šainović dodaje da se desilo ono što se i očekivalo. 

- Ja ih ne volim, ali ne podcenjujem. Svi sve znaju. Guraju nekad tiho, nekad jako scenario iza koga stoji Kurti. Nažalost, izbori su bili u nedelju, u petak je Eskobar rekao da će podržati izbore kakvi god buud. Došlo je do onoga što se očekivalo. Čekajte, zašto ste ih podržali? Ima još jedna stvar. Kurti nije pojedinačni fenomen. Politički koren Aljbina Kurtija je Adem Demači. Mi smo dobili dva kompletno zapadna subjekta. Negovali ste Tačija 25 godina, pa da biste ga makli, poslali ste ga u Hag ... - kaže Šainović. 

Informer

O zabranjenom ulasku automobilima sa srpskim tablicama, Šainović kaže da je sve to već viđeno.

- Videli smo lov na ulicama, vrlo poštujem ljude koji žive na KiM u ovakvim uslovima,oni se brane svojim živim postojanjem -  itiče on. 

Govoreći o trojici tzv. kosovskih specijalaca koji su prešli administrativnu liniju i uhapšeni duboko u centralnoj Srbiji, Šainović kaže da je to moglo da se razvije u jedan oružani incident. 

- Neznanje vas ne pravda za bilo šta. U graničnim zonama svuda prekršaj granične zone je velika stvar. Sve se da jednostavno rekonstruisati, pogotovo što KFOR kontroliše granicu. Ne bi tako rekli da taj podatak nije lako proverljiv. Pustimo beznačajne priče, već šta se desilo. Ovo je moglo da se razvije u oružani incident, mogli smo da izgubimo živote. Ovako je samo granični incident koji može da se raspravi sa KFOR-om - kaže i dodaje:

- Ovo sada je kontinuitet i ovo što smišlja Kurti, sve smo već gledali. To je jedan trend, i mi se tome moramo suprotstavljati - podvlači Šainović. 

Odalović se nadovezao na temu i rekao da Kurti ignoriše sve. 

- Kurti radi to otpočetka, istraga će već razjasniti i ko ih je poslao i ko im je naredio. Suština je da Kurti bez imalo srama i stida nabija prst u oko čitavoj međunarodnoj zajednici, ali on ignoriše sve. Gazi sve što su obaveze kjoje je preuzela Piština, preuzima obaveze međunarodne zajednice - kaže Odalović i dodaje: 

Informer

- Pet zemalja preuzima sve sa 50.000 vojnika, dolazi na KiM, naše snage se povlače, a onda počinje prvi pogrom. Bio sam u Prištini kada su Britanci ušli, a onda u crnim uniformama ulaze tzv. kosovske snage. Kreće krvavi pir. Vojnici koji su došli da sačuvaju bezbednost i ljude, dopuštaju krvavi pogrom pred njihovim očima. 2004. godine pogrom 2, opet isti akteri. Uđu u kuće i kažu "mi ne možemo da vas zaštitiimo, već samo da vas evakuišemo". U Prizrenu Srbi nisu bili meta, jer ih nije bilo. Tu su bile svetinje. Oni su dozvolili da se na njihove oči popali sve. Treći skandal koji su dozvolili bio je 2008. godine. U prvom redu sede predstavnici zemalja Kvinte - ističe Odalović.