17.06.2023.

14:38

Foto: printscreen Twitter

Vesti

SKANDALOZNE TVRDNJE! Aida Ćorović za TV Al Džazira: Zlo je krenulo iz Srbije, protesti u Beogradu su zbog Srebrenice (FOTO)

Aktivistkinja Aida Ćorović koja je jurišala jajima na mural generalu Ratku Mladiću, sada je otvoreno podržala proteste opozicije koji pozivaju na blokade i nasilje, i dotakla se dešavanja u Srbiji.

Na Al Džaziri osvanuo je tekst pod naslovom: „Aida Ćorović: Zlo se uvek vraća odakle je krenulo“, u kom je pomenuta aktivistikinja dala sebi za pravo da komentariše kako se ljudi u Srbiji osećaju i da izgovara krupne stvari poput „svo zlo je krenulo iz Srbije“, i da se „protesti u Beogradu dešavaju zbog Srebrenice“.

- Još ‘90-ih godina, mi mirovni aktivisti i aktivistkinje, smo upozoravali da ratovi moraju stati – jer zlo se uvek vraća odakle je krenulo. Upozoravali smo koliko je važno suočavanje sa našim zločinima, kako bi kao društvo ozdravili. Koliko god smatrali da su zločini ostali tamo negde iza nas, oni su duboko urezani na kolektivnom i nesvesnom nivou. Sve nam se to vratilo na kraju i udarilo na našu nedužnu decu, kako se prethodno udarilo na nedužnu decu Sarajeva, Prijedora, Tuzle, Srebrenice i drugih gradova - rekla je Ćorović.

Informer