17.06.2023.

19:43

Foto: printscreen/Twiter

Vesti

DIREKTNO KRŠENJE ZAKONA! Hejteri kod Mostarske petlje blokirali auto-put, pa napali ljude zbog LGBT zastave!

Kako javlja Tanjugov reporter, autoput je blokiran u oba pravca, a saobraćaj ne funkcioniše ni u Ulici kneza Miloša.

U jednom momentu je na Mostarskoj petlji došlo do incidenta, kada su pristalice opozicije napale čoveka koji je nosio LGBT zastavu.


Organizatori ovih protesta su Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, Nebojša Zelenović, Biljana Đorđević.

Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, poslanica Biljana Đorđević, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednik ŠP Borko Stefanović, potpredsednik DS Miodrag Gavrilović, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i advokat Čedomir Stojković.

Skup je počeo ispred Doma Narodne skupštine gde su još jednom pročitani zahtevi protesta, među kojima je ukidanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, kao i zabrana određenih štampanih medija.

Protestne šetnje traju i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

U Nišu su učesnici protesta stigli ispred zgrade Palate pravde gde su blokirali saobraćaj i nakon kratkog zadržavanja nastavili šetnju ka Gradskoj upravi.

U Novom Sadu je planirana blokada puta u najprometnijoj Partizanskoj ulici, koja izlazi na autoput, dok su u Kragujevcu učesnici okupljeni u Velikom parku.