20.06.2023.

18:13

Foto: Beta

Vesti

ĆUTA I ALEKSIĆ NEMAJU ŠTA DA TRAŽE NA KiM! Narod im poslao jasnu poruku

- O tome kako su oni prošli na severu KiM najbolje svedoče snimci koji se dele po društvenim mrežama, i na kojima vidimo da su žene i ostali ljudi, koji su tu danima i nedeljama braneći svoju opštinu i svoje pravo na opstanak, jasno poručili da nemaju tamo šta da traže - rekao je Petković odgovarajući na pitanja novinara. 

- Oni i njihovi šefovi su odgovorni što su 2011. godine napravili granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Što su doveli EULEX koji ništa ne čini da stane u odbranu Srba na KiM - rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare. 

On je dodao i da ga čudi "kako je moguće da su opozicioni predstavnici bez ikakvog problema prošli preko graničnog prelaza Jarinje". 

Očigledno je ''da oni imaju nekakav dogovor i sa Dželjaljem Svećljom i sa Aljbinom Kurtijem'', pošto, kako je rekao Petković, ''prolaze kao nekakvi prijatelji Prištine''. 

- Znate dobro da je Vuk Jeremić više puta istakao da je Kurti njegov prijatelj i da je veliki intelektualac - rekao je direktor Kancelarije za KiM.   

Petković je upitao da li su Jovanović i Aleksić osudili napade na Srbe, ne samo severno nego i južno od Ibra, i istakao da se to nije dogodilo nikada. 

Njima je u interesu, smatra Petković, da dođu i naprave snimak koji bi posle delili na društvenim mrežama pošto to za njih, kako je dodao, predstavlja borbu za KiM. 

- Narod dobro pamti šta su uradili i šta i danas rade - poručio je Petković.  

Petković je rekao da Kurti i Omani na svojim nalozima na društvenim mrežama govore ''kako se nadaju da će se u Srbiji dogoditi novi Majdan''. 

- Oni se nadaju da bi onda Ćuta i Aleksić kao nekakva nova vlast priznali nezavisnost Kosova - rekao je Petković. 

On je poručio ''da neće biti Majdana'' i krvoprolića na ulicama, i ''da neće biti priznanja Kosova dok je predsednika Srbije Aleksandra Vučića''.