20.06.2023.

21:25

Foto: printscreen

Vesti

Ideolozi protesta pozivaju državu: PRIZNAJTE KOSOVO i pomozite da postane član međunarodnih institucija!

On je u objavi na Tviteru napisao da „poziva na novu politiku prema Kosovu“, te da od sutra deo te politike počinje da se „ostvaruje kroz Deklaraciju Grupe Oktobar i organizacije Glas“. Stojković je i naveo tačke koje sadrži pomenuta deklaracija:

1) podsticanje građana srpske nacionalnosti na Kosovu na poštovanje institucija Kosova, jednako kako građani srpske nacionalnosti poštuju institucije Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ali i Bosne i Hercegovine;

2) pomoć Kosovu da postane član međunarodnih organizacija, i delovanje unutar tih organizacija na unapređenju ljudskih, manjinskih i verskih prava na Kosovu, između ostalog prema Srbima i srpskoj kulturno-istorijskoj baštini, i pomoć Kosovu da dostigne standard poštovanja tih prava, jednako kako druge zemlje pomažu danas Srbiji u tome.

Informer

3) sprovođenje svih potpisanih sporazuma i insistiranje na tome da se sporazumi poštuju onako kako glase;

4) građenje pomirenja, kreiranje atmosfere međunacionalnog zajedništva na Balkanu, i trajno napuštanje retorike konflikata i mržnje, a posebno napuštanje politike ilegalnog naoružavanja etničkih grupa“ – napisao je Stojković.

Jasno je da ideolozi protesta u Beogradu otvoreno pozivaju Srbiju da prizna nezavisnost lažne države, te se tu ne zaustavljaju, već zahtevaju da naša zemlja pomogne tzv. Kosovu da postane član svih međunarodnih institucija.