21.06.2023.

07:00

Foto: Informer

Vesti

GLUMILI PATRIOTE, NAROD IH PROZREO: Srbi najurili Ćutu i Aleksića sa Kosova

Srbi iz Zvečana najurili su juče potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića i njegovog saputnika, lažnog ekologa Aleksandra Jovanovića Ćutu, koji su došli da na muci srpskog naroda, koji nedeljama protestuje zbog terora Aljbina Kurtija, zgrću jeftine političke poene. Ali ih je narod sa severa KiM, koji već 23 dana mirno protestuje tražeći oslobađanje svojih uhapšenih sunarodnika, prozreo.

Najglasnije su negodovale žene koje su protestovale ispred zgrade Opštine Zvečan, a snimci kako su se Aleksić i Ćuta proveli objavljeni su na društvenim mrežama.

Podvili rep

- Koju podršku imamo od vas? Što ste sada došli, gde ste bili kada nam je trebalo, kada mi je brat ranjen? - upitala ih je jedna žena.

Informer

Odmah su se okupili i drugi Srbi, koji su liderima hejterske opozicije pokušali da objasne da ih je država Srbija u više navrata podržala, a da od njih nikada nisu dobili ništa.

- Svi drugi su nas podržali, od predsednika Vučića, pa nadalje. I u svemu. Mi smo ovde došle da branimo svoje radno mesto! Nismo ni pod moranjem, ni pod radnom obavezom, ovde je svako došao svojom voljom i odlukom. Mi imamo našeg predsednika i našu državu da nas podržavaju - odbrusile su žene Aleksiću.

Informer

Kada su Aleksić i Ćuta pokušali da poture izmišljenu priču kako je narod dole primoran da bude na protestu jer se navodno plaši Milana Radoičića (potpredsednika Srpske liste, prim. ured.), stigao im je žestok odgovor:

- Mi smo ovde zbog naše budućnosti i naše dece! Hapse nam decu, shvatite! Odakle vi znate šta mi proživljavamo? Milan Radoičić ovde nije došao ko zna koliko! Kako se to narod plaši? Vi ga forsirate. Nas ovde niko ne tera! Mi smo ovde zbog naše dece, a ne zbog straha. Sram da vas bude!

Kada su videli da su nepoželjni među Srbima, Aleksić i Ćuta su se samo pokunjeno udaljili i, kako se može čuti na jednom od snimaka, otišli na piće. Očigledno je da im Srbi sa Kosova nisu oprostili ni zaboravili kako je Vuk Jeremić napravio granicu između Srba i Srba na Jarinju, kako je bivša vlast pustila Kurtija iz zatvora, a on danas teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji.

Blokade ka prelazu Merdare

U mestu Rudare kod Kuršumlije i dalje traje blokada magistralnog puta koji od Prokuplja vodi ka administrativnom prelazu Merdare. Kamioni i autobusi sa kosovskim i stranim tablicama i dalje se ne propuštaju, dok se putnički automobili propuštaju.

- Bilo je i autobusa sa kosovskim tablicama, jedne firme iz Prištine koja je prevozila ljude na more u Albaniju, ali oni su vraćeni i verovatno su našli drugi put. Većina putničkih automobila ima KM tablice i to su ljudi srpske nacionalnosti - rekao je Milošević.

Put je blokiran već dva dana zbog mere prištinske vlade kojom je pre nekoliko dana obustavljen ulazak srpske robe i kamiona sa registarskim oznakama Republike Srbije na Kosovo i Metohiju, ali i zbog podrške Srbima u južnoj pokrajini. Blokirani su putevi i ka prelazima Jarinje i Brnjak.

VIP tretman

Prethodno su dvojici hejtera iz prozapadne opozicije pripadnici Kurtijeve policije priredili gotovo VIP tretman na administrativnom prelazu Jarinje!?!

Kako je otkrio očevidac događaja koji se zatekao na prelazu, Aleksiću i Ćuti je ulazak na sever pokrajine dozvoljen zahvaljujući snažnim protekcijama "nekog važnog iz Prištine". I dok vozači kamiona sa srpskim tablicama puni hrane i lekova danima ne mogu na sever pokrajine, opozicioni dvojac je bez mnogo zadržavanja ušao na KiM.

Kako nam je preneo očevidac, Aleksić je prvo svojim automobilom došao do Jarinja, gde mu se ubrzo pridružio još jedan automobil u kom je bio Aleksandar Jovanović Ćuta.

- Njih su 'kosovski policajci' odvojili sa strane i neko vreme su im proveravali dokumenta. Načuo sam da su im policajci rekli da su za njih urgirali direktno iz Prištine da ih puste - ispričao je očevidac.

Kada se zna ko drži sve poluge policije na Kosmetu, nameće se logičan zaključak da je u puštanje Aleksića i Ćute prste umešao niko drugi do takozvani ministar Dželjaj Svečlja.

Ubili boga u Srbima

Uhapšene Srbe na severu KiM maltretirala je i tukla Kurtijeva policija. Neki od njih su pretrpeli ozbiljne povrede, pogotovo Dušan Obrenović i Milun Milenković Lune, koji ima šavove po glavi.
Ovo je juče izjavio Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM. On je dodao da je uhapšene Srbe posetio oficir za vezu Dejan Pavićević.

- Luneta su tukli i dok je bio vezan na stolici. To je sve sam video Dejan Pavićević. Sve su ih tukli kosovski policajci. Oni su sada dobro, ali da ne govorimo o trajnim ožiljcima i psihičkoj torturi koju su pretrpeli - rekao je Petković.

On je dodao da, za razliku od naših, uhapšeni pripadnici tzv. kosovske policije imaju drugačiji tretman, pa čak i da jedu torte. Naveo je i da su oni u pritvoru u Kraljevu i da nijedan Albanac nije tučen.