21.06.2023.

12:12

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vesti

ZBOG KUBANSKOG PREDSEDNIKA IMAMO PODRŠKU U LATINOAMERIČKIM I KARIPSKIM ZEMLJAMA! Vučić: Uvek možemo da računamo na naše prijatelje!


Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa  predsednikom Kube Migelom Dijasom-Kanela Bermudesom istakao da je zadovoljan što je kroz razgovor mogao da razume poziciju Kube kao i da vidi kako se kubanski narod bori za slobodu i opstanak, kao i da dve zemlje dalje rade na unapređenju odnosa. 

- Zahvalan sam na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i moram da 
 kazem da uz podrsku predsednika Kube i ministra spoljnih poslova smo imali veliku podršku u latinoameričkim i karipskim zemljama
- rekao je Aleksandar Vučić i istakao da su naši prijatelji sa Kube uvek bili od pomoći i davali  podrsku teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je poručio i da Kuba može da računa na prijateljstvo naših građana, navodeći da kubanski narod u Srbiji uživa veliko prijateljstvo i uvažavanje.

On je rekao da je sa kubanskim predsednikom razgovarao o raznim vidovima saradnje, a da posebno interesovanje postoji za saradnju u zdravstvu.

Mi i dalje stojimo čvrsto pri stavovima da Kuba podržava teritorijalni integritet Srbije na celoj njenoj teritoriji - rekao je kubanski lider.