21.06.2023.

14:42

Foto: printscreen/tanjug

Vesti

OVO JE OGROMAN USPEH SRBIJE, MORAMO DA ZIDAMO I GRADIMO NOVI GRAD! Vučić se oglasio nakon što je Srbija izabrana za domaćina EXPO2027!

- Uspeh je velik. Fantastičan uspeh Srbije! Pobedili smo, dobili smo 81 glas. Španija je dobila 70. To je ogroman uspeh Srbije. Video sam koliko su ljudi iz našeg tima uložili energije, rada, znanja. Posle 32 godine doneta je odluka, Plovdiv je bio 1991. godine poslednji u jugoistočnoj Evropi koji je dobio specijalizovanu izložbu, a mi je dobijamo sada.

Predsednik je najavio da već sutra krećemo u velike radove u blizini Nacionalnog stadiona u Surčinskoj opštini.

- Borili smo se za svaki glas, a to će značiti da koliko sutra počinjemo sa velikim radovima u surčinskoj opštini, a čitavi donji Srem će doživeti veliki procvat, 2,6 miliona turista će posetiti našu zemlju, računamo da će ukupan ekonomski efekat biti 1,1 milijardu evra.... Dakle, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, sve će da procveta, Aerodrom Beograd, očekujemo oko 100 zemalja da budu prisutni plus međunarodne organizacije - kazao je.

- Neverovatna prilika za razvoj naše zemlje, moramo da zidamo i gradimo novi grad, ali i budućnost Srbije, pokazali smo da možemo da dobijemo široku podršku celog sveta, ponuda Beograda je bila izvanredna, hvala Blinkenu na čestitkama.... u svim ovim danima ne lakim za Srbiju, jedna fantastična vest.-

- Neke zemlje regiona nedvosmisleno glasale za Srbiju, beskrano sam zahvalan svima koji su glasali za nas i na azijskom i na afričkom kontinentu i onima širom sveta.... Ovo će biti još jedan veliki ogroman ekonomski korak napred, samo godinu dana posle toga mi otvaramo liniju metroa.... sada moramo raditi mnogo više da bismo mogli da opravdamo poverenje celog sveta.

- Mnogo truda i rada je uloženo, čestitam svim ljudima! Srbija je pobedila i pobeđivaće!