21.06.2023.

19:20

Foto: tanjug

Vesti

(VIDEO) BRNABIĆ RASTURILA BOŠKA OBRADOVIĆA: Na dobrom je putu da, kao Jeremić, dobije naslovnu stranu u albanskim medijima "Hvala, Boško"!

Premijerka Brnabić je u svom izlaganju odgovorila i podsetila Obradovića na ranije poteze:

- Vi koji ste rekli 2005. godine da je Kosovo defacto nezavisno, pa se tek posle vas Priština setila i tri godine kasnije proglasila nezavisnost, vi danas ovo pričte. Vi koji kada ste potpisivali ugovor sa narodom, nigde nije stajala nijedna reč o Kosovu i Metohiji, niste se setili da u sporazum sa narodom ubacite jednu reč o KiM, jer tada vaši koalicioni partneri to ne bi prihvatili i bilo je važnije potpisati sporazum nego brinuti sta obecavate ljudima.

Premijerka je istakla da je izuzetno opasno i ne sme da ostane neprimećeno ovako nešto što niko nikad nije izgovorio u srpskom parlamentu.

- Poslanik Obradović ne samo da traži vlast bez izbora i prelaznu Vladu kada za nju ne postoji nikakva potreba, već tražite nešto što je mnogo opasnije od toga, a to je zahtev da Srpska liste ne može da govori u ime Srba na KiM. To je poput zahteva Albina Kurtija, Viole fon Kramon, Vjose Osmani i svih njih! To je njihovo i prvi put sad lujemo ovde u parlamentu na teritoriji Centralne Srbije. Ovo je sve bliže tome da uz Vuka Jeremića dobijete naslovnu stranu albanskih medija "HVALA BOŠKO". Srpska lista je zaslužila pravo da govori na KiM u ime svih Srba,iz izbora u izbore ona ima 95 odsto podrške tamo - rekla je premijerka.