23.06.2023.

19:02

Foto: Beta

Vesti

"UPRKOS SASTANKU, ESKALACIJA SE NASTAVLJA I POSTAJE OPASNA" Borelj i Unija veoma uznemireni, ali za Kurtijevo ludilo optužili Srbiju?! (FOTO)

- Veoma smo uznemireni zbog situacije na severu Kosova - hapšenja kosovskih Srba bez zakonske osnove i marš Kosovskih bezbednosnih snaga kroz Južnu Mitrovicu, praćeno teškom retorikom iz Srbije - napisao je Borelj na Tviteru i dodao:

- Uprkos jučerašnjem kriznom sastanku, eskalacija se nastavlja i postaje opasna. Nećemo to tolerisati - završio je šef evropske diplomatije.

Podsetimo, novo hapšenje desilo se u Severnoj Mitrovici, a kako se saznaje, specijalne jedinice tzv. kosovske policije privele su danas muškarca N. O. koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću.

Hapšenje se dogodilo u blizini autobuske stanice, kad su specijalci tzv. kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli muškarca N. O. Za sada nije poznat razlog njegovog hapšenja.

Takođe, Kurtijevi specijalci danas su se pod punom ratnom opremom pojavili južnoj Mitrovici. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obratio se građanima povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Vojska Srbije je ispunjavala sve svoje obaveze, ali je danas jasno da Međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije zadatke od vrhovnog komadanta ispuniće to. Ja sam se danas čuo sa komadantom KFOR oko aktuelne situacije. I obavestio ga o svemu.