24.06.2023.

11:50

Foto: printscreen

Vesti

PROTEST PROTIV NASILJA JE ZA SRBIJU U NATO - AKO NE MIROM, ONDA SILOM! Olenik jasno rekao šta želi opozicija: Majdan i krv na ulicama Beograda! (VIDEO)

Aleksandar Olenik, NATO lobista i narodni poslanik koji javno priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, pozvao je na takozvane 'proteste protiv nasilja' u Beogradu sa trga Majdan u Kijevu, ističući da 'ništa nije slučajno'! Olenik je time pokazao da želi reprizu krvave ukrajinske 'obojene revolucije' i nasilno rušenje ustavnog poretka u Srbiji!

Olenik je svoj poziv na krvoproliće na ulicama Beograda uputio na Tviteru.

- Evo nas u Ukrajini, u Kijevu, na trgu Majdan. Ovde ćemo biti nekoliko dana. I odavde vas pozivamo na proteste protiv nasilja u Beogradu. Samo da znate, ništa nije slučajno - rekao je u kameru Olenik, i tako otvoreno pozvao da se legitimna vlast u Srbiji sruši nasilnom revolucijom, što je krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, za koje preti zatvorska kazna do osam godina i za koje ga ne može abolirati ni poslanički imunitet. Taj imunitet poslanika štiti od krivičnih dela za koje preti kazna zatvora do pet godina.

Novinar N1 upitao je Olenika šta je hteo ovim snimkom da poruči, na šta je on dao sraman odgovor.

- Da se Ukrajina borila i izborila za svoje mesto u EU, svoje mesto na Zapadu i svoje mesto u NATO, a da mi to isto pokušavamo protestima. Zato sam ja iskoristio priliku da pozovem građane na protest, jer i naši građani žele u EU i NATO, i ako ne idemo tamo mirno, kako mi iz opozicije želimo, onda ćemo drugačije - poručio je Olenik!