24.06.2023.

16:39

Foto: Informer

Vesti

SRPSKI JEZIK U DIJASPORI POHAĐA 7.700 UČENIKA - Ministar Milićević sa učenicima dopunske škole na srpskom jeziku u Minhenu

- Čast je i privilegija biti sa učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima na obeležavanju Vidovdanske akademije u Minhenu. Sa današnjeg skupa iz dijaspore šaljemo snažnu poruku podrške našem narodu na Кosovu i Metohiji, kao i podršku državnom rukovodstvu Srbije u odbrani nacionalnih i državnih interesa. Očuvanje identiteta, jezika i kulturne baštine su simboli jednog naroda. Кontinuirano održavanje i razvijanje veza svakog pripadnika srpskog naroda sa svojom matičnom državom veoma je značajno, a posebno preko sistema obrazovanja i vaspitanja mladih naraštaja - rekao je ministar Milićević.

Informer


Milićević je pružio punu podršku radu dopunske škole srpskog jezika i izrazio zadovoljstvo što je broj učenika sa 105 povećan na oko 600.

Najviše učenika srpske nacionalnosti koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku ima u Nemačkoj. Srpski jezik u dijaspori ove škole godine pohađa 7.700 đaka u 16 država.