27.06.2023.

07:40

Foto: AP/Reuter/mod.gov.rs

Vesti

ALBANCI NA SLOBODI, SRBI JOŠ U ZATVORU! Potvrđena optužnica protiv Kurtijevih specijalaca - DRŽAVA SRBIJA JE PRAVNA DRŽAVA!

Rifat Zeka, Bećir Sefi i Mustafa Šemo optuženi su zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i oni su juče po podne pušteni da se brane sa slobode.

- Naši policajci su ih odvezli do Merdara. Ovo je odluka suda, država Srbija je pravna država, ovde je vladavina prava koja rukovodi i našom državom i institucijama, za razliku od same Prištine, gde je pravosuđe isključivo u rukama Aljbina Kurtija, koji hapsi Srbe po nekim tajnim spiskovima - rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, napominjući da nije zadovoljan odlukom.

On je naglasio da je problem što u Prištini nemate vladavinu prava.

- U centralnoj Srbiji imate vladavinu prava, gde postoji nezavisna sudska grana vlasti koja sama donosi odluke. To je odluka suda, ne politička odluka i nastavićemo da se borimo za svakog našeg čoveka, svakog Srbina. Problem je što u Prištini nemate vladavinu prava, već ludaka Kurtija, koji hapsi, iznosi lažne dokaze i drži ljude u pritvoru - kazao je Petković gostujući u "Temi dana" na Informer TV.

Informer

Grenel: Sad Kurti
da povuče specijalce

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je odluku suda u Srbiji da trojicu "kosovskih policajaca" pusti da se brane sa slobode.

Informer

Takođe je rekao da se sada mora videti momentalno međunarodno jedinstvo kako bi se izvršio pritisak na Aljbina Kurtija da ukloni specijalne snage iz vladinih zgrada na severu, da gradonačelnici podnesu ostavke i da se odredi datum za nove izbore.

- Ne može više biti puštanja Kurtija da se provlači bez ozbiljnih posledica - naglasio je Grenel i dodao:

- Strahovi i emocije stanovnika Severne Mitrovice su stvarni - oni se osećaju uznemireno i targetirano, a njihove bolnice nemaju dovoljno zaliha. Situacija je zapaljiva i sramotno je što EU i Bajdenova administracija nisu ni bili tamo.

Takozvani ministar Kurtijeve takozvane policije Dželjalj Svečlja negodovao je zbog optužnice tvrdeći da su tzv. "kosovski policajci" vršili samo svoju "dužnost".

"Srbija nastavlja sa svojim igrama. Naši policijski službenici vršili su službenu dužnost u borbi protiv krijumčarenja... Srbija mora da odgovara za njihovo hapšenje", napisao je lažni ministar na svom Fejsbuku.

Milica Đurđević Stamenkovski i Zdravko Ponoš pohrlili su odmah da pokupe jeftine poene napadajući vlast da je pustila na slobodu "kosovske policajce", a upravo su njihovi takozvani istomišljenici i partneri iz DSS oslobađali teroriste po političkom nalogu.

Đurđević Stamenkovski je rekla da je to "skandalozni ustupak" pred zahtevima lažnog premijera Aljbina Kurtija. Zaboravljaju da su do juče njihovi opozicioni partneri osuđivali Srbiju što ih drži pritvorene, a sada im je država kriva što ih je pustila!?! Ni sami ne znaju više šta traže. Ali zna se da ne traže da se pohapšeni Srbi puste iz kosovskih kazamata.