27.06.2023.

14:32

Foto: printscreen

Vesti

NEMAMO PROBLEM SA ALBANSKIM NARODOM VEĆ SA KURTIJEM, NEĆEMO ODUSTATI OD ŽIVOTA NA KIM! Gradonačelnik Štrbca o situaciji na severu pokrajine

- Mi ovde danas kao i unazad, od kada je Kurti stupio na vlast, mirnim protestom pozivamo međunarodnu zajednicu da nas čuje, pozivamo i danas da shvati, jer kako dani prolaze teror aktuelnog režima biva sve veći. Ono što se dešava je politika Kurtija - da Srbi nestanu sa ovih prostora, ali ovim skupom šaljemo poruku, da bez obzira na sve izazove nećemo odustati da živimo na ovim  prostorima. Želim da poručim da nemamo problem sa albanskim narodom, mi imamo problem sa Kurtijem i njegovim režimom u Prištini. Naše jedinstvo je naša najveća snaga - poručio je Jevtić.

Jevtić je okupljenima na skupu pročitao Vidovdansku deklaraciju koja je pročitana i na Vidovdanskom skupu u Severnoj Mitrovici.

- Uoči Vidovdana, kada se sve vidi, i kada svaka data reč postaje zavet, mi Srbi i Srpkinje sa Kosova i Metohije poručujemo da ćemo, ukoliko se zulum nad našim narodom nastavi, biti prinuđeni da odgovorimo svima onima koji nam žele zlo, koji sanjaju rat umesto mira, i bićemo ujedinjeni u svojoj pravednoj borbi za ostanak i opstanak na ovim prostorima i odbrani naših domova i porodica - glasi peta i poslednja tačka Deklaracije koju je pročitao Jevtić.