01.07.2023.

09:09

Foto: EPA

Vesti

Kurti sprema novi pakao! Premijer lažne države potpuno izgubio kompas

– Da nije opasna, ova aktivnost Aljbina Kurtija, Dželjalja Svečlje i ostalih prištinskih ministara bila bi smešna. Ipak, planovi koji proističu iz ove odluke ukazuju na to da Kurti, umesto deeskalacije na poziv čitave međunarodne zajednice i čitavog srpskog naroda, planira dalju eskalaciju, represiju i učvršćivanje parapolicijske, okupacione vlasti na severu Kosova i Metohije – ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, Severna brigada je virtuelna organizacija „koja postoji u Kurtijevoj glavi“, a Civilna zaštita godinama je integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u prištinske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu.

– Isto tako, podsećamo sve da ova odluka Kurtijevog režima dolazi nakon predstave koju je očigledno pripremio Kurti, kada je pronađeno fantomsko vozilo s nekakavim oružjem koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine Severna Mitrovica – navodi se u saopštenju, i dodaje da se u oba slučaja lice mesta nalazi u parametru koji nedeljama kontrolišu Kurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi s ostalom opremom za nadzor.

– Kurti je uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti su preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama. Podsećamo da je u toku miran demokratski protest građana, te da se na severu nije dogodio nijedan napad koji bi iko ozbiljan i normalan mogao nazvati terorističkim. Mada posle upotrebe termina „fašistička milicija“ za Srbe na severu, nas više ništa od Kurtijevog režima ne može iznenaditi – poručili su iz Srpske liste.

KFOR I EULEKS DA SE HITNO UKLJUČE

U želji da spreče da Kurtijev režim inscenira neke nove provokacije i za to optuži Srbe ili neku novu virtuelnu organizaciju, te time sebi da alibi za progon i zastrašivanje Srba, predstavnici Srpske liste zahtevaju od Kfora i Euleksa da najhitnije razmeste svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu KiM i preventivnim delovanjem spreče da Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima.